Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Σταϊνμάιερ: Πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα συναισθήματα των πολιτών
[Πρώτο Θέμα]: Σταϊνμάιερ: Πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα συναισθήματα των πολιτών

[Πρώτο Θέμα]: Σταϊνμάιερ: Πρέπει να λάβουμε υπόψιν τα συναισθήματα των πολιτών

«Σε Μ. Βρετανία, Καταλονία μέχρι την Πολωνία και την Ελλάδα. Τα συναισθήματα και οι εσωτερικές διαθέσεις δεν είναι ποτέ δευτερεύοντα», σημείωσε ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ
«Από τη Μ. Βρετανία και την Καταλονία μέχρι την Πολωνία και την Ελλάδα γίνεται σαφές πόσο μεγάλη σημασία έχουν τα συναισθήματα των πολιτών. Τα συναισθήματα και οι εσωτερικές διαθέσεις δεν είναι ποτέ δευτερεύοντα. Αυτά όμως υποτιμήθηκαν στη διαδικασία ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος. Αλλά ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να επιτύχει, εάν συμμετέχουμε με την καρδιά και την ψυχή μας».
Αυτό είπε ο Γερμανός Πρόεδρος Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, σε ομιλία του σε προτεσταντική εκκλησία της Ρώμης για τα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 θέσεων του Λούθηρου.
«Και οι εκλογές στη Γερμανία έδειξαν ποιον ρόλο παίζουν τα συναισθήματα στις πόλεις και στην περιφέρεια. Θα ήταν μοιραίο λάθος να χαρακτηρίζει κανείς τα συναισθήματα απλώς κάτι μη ορθολογικό. Τα συναισθήματα έχουν τις αιτίες τους και οι αιτίες είναι κάτι λογικό. Από την άλλη, η πολιτική δεν επιτρέπεται να αντιδρά μόνο στα συναισθήματα, αλλά απαιτείται επίσης και η ψυχρή λογική» προσέθεσε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Ο Γερμανός Πρόεδρος θα συναντηθεί σήμερα με τον Πάπα Φρανγκίσκο στο Βατικανό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!