Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Στα 106 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών
[Πρώτο Θέμα]: Στα 106 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών

[Πρώτο Θέμα]: Στα 106 δισ. ευρώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών

Αντίθετα τα εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται εκτός στόχου, καθώς αυξήθηκαν 1,5% και διαμορφώνονται στα 79,3 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος είχε τοποθετηθεί στα 78,1 δισ
Εντός στόχων όσον αφορά τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων βρέθηκαν οι συστημικές τράπεζες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 30/9/2016, όπως αυτά καταγράφονται στην αντιπαραβολή στόχων και απολογιστικών στοιχείων που περιλαμβάνει η πρώτη Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων.
Συγκεκριμένα τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα μειώθηκαν κατά 1% και διαμορφώνονται σε 106 δισ. ευρώ. Ο σχετικός δείκτης αγγίζει το 51% των χαρτοφυλακίων χορηγήσεων επιτυγχάνοντας ακριβώς τον στόχο που είχε τεθεί για την εξεταζόμενη περίοδο.
Αντίθετα τα εξυπηρετούμενα δάνεια βρίσκονται εκτός στόχου, καθώς αυξήθηκαν 1,5% και διαμορφώνονται στα 79,3 δισ. ευρώ, ενώ ο στόχος είχε τοποθετηθεί στα 78,1 δισ. Όπως σημειώνει η ΤτΕ ο σχετικός δείκτης παραμένει στο 38% των συνολικών χορηγήσεων και υπολείπεται κατά 1% από τον στόχο του 37% που έχει τεθεί.
Σημειώνεται ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια περιλαμβάνουν δάνεια με καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.
Πηγή: Newmoney

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!