Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Σκάνδαλο στη Γαλλία: Με χρήματα της ΕΕ η Λεπέν πλήρωνε σωματοφύλακα ως «κοινοβουλευτικό βοηθό»
[Πρώτο Θέμα]: Σκάνδαλο στη Γαλλία: Με χρήματα της ΕΕ η Λεπέν πλήρωνε σωματοφύλακα ως «κοινοβουλευτικό βοηθό»

[Πρώτο Θέμα]: Σκάνδαλο στη Γαλλία: Με χρήματα της ΕΕ η Λεπέν πλήρωνε σωματοφύλακα ως «κοινοβουλευτικό βοηθό»

Η Ε.Ε ζητά συνολικά 340.000 ευρώ από τη Λεπέν, θεωρώντας ότι η ηγέτιδα της γαλλικής ακροδεξιάς εισέπραξε το ποσό αυτό για να καταβάλει τους μισθούς δύο βοηθών της στο Ευρωκοινοβούλιο, οι οποίοι όμως εργάζονταν αποκλειστικά για το κόμμα της
Η σταρ της γαλλικής Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν, παραδέχτηκε ότι είχε “κοινοβουλευτικό βοηθό” τον εύσωμο σωματοφύλακά της, Τιερί Λεζιέ, ο οποίος λάμβανε το μισθό συμβούλου της ηγέτιδας του “Εθνικού Μετώπου”.
Το σκάνδαλο βλέπει το φως της δημοσιότητας την ώρα που δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών “Leone Ηill Capital” δείχνει πως η κόρη του ιδρυτή της γαλλικής Ακροδεξιάς θα νικήσει στις εκλογές του Μαίου. Αν και στο πρώτο γύρο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Εμανουέλ Μακρόν θα αποσπάσει μεγαλύτερο ποσοστό από τη Λεπέν, στον δεύτερο γύρο η επικεφαλής της γαλλικής Ακροδεξιάς θα είναι αυτή που θα επικρατήσει.
Καταθέτοντας στην αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή που είχε ξεκινήσει έρευνα για το θέμα, η Λεπέν παραδέχτηκε ότι ο σωματοφύλακάς της, πρώην αλεξιπτωτιστής και στενός συνεργάτης του πατέρα της έλαβε μισθό επί τρεις μήνες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Παραδοχή που θα μπορούσε να της στοιχίσει ακριβά, ακόμη και την φυλάκισή της, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!