Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Συνέντευξη: Ο Τραμπ, η Ευρώπη και κατά πόσον είναι πιθανός ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος
[Πρώτο Θέμα]: Συνέντευξη: Ο Τραμπ, η Ευρώπη και κατά πόσον είναι πιθανός ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

[Πρώτο Θέμα]: Συνέντευξη: Ο Τραμπ, η Ευρώπη και κατά πόσον είναι πιθανός ένας Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Τι λέει για την πιθανότητα Grexit ο Ερκι Τουομιόγια – Έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, επί 11 συνολικά χρόνια, σχολιάζει στο protothema.gr τη διεθνή πολιτική σκηνή και τις λεπτές ισορροπίες που τη χαρακτηρίζουν
Για την ευρωπαϊκή αποτυχία όσον αφορά την Τουρκία, τους κινδύνους από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αλλά και το αύριο του ευρώ μιλάει στο protothema.gr ο Έρκι Τουομιόγια, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας, ο οποίος αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Ελλάδα με αφορμή την εκδήλωση για τα «100 χρόνια ανεξαρτησίας της Φινλανδίας» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη ώρα 18:30 στο Ευγενίδειο Ίδρυμα.
Ο κ. Ερκι Τουομιόγια είναι γνωστός ως ένας πολιτικός που του αρέσει να μιλάει τη γλώσσα της αλήθειας και στο παρελθόν έχει κρούσει πολλές φορές τον κώδωνα του κινδύνου για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί επί του παρόντος στη διεθνή πολιτική σκηνή δηλώνει στο protothema.gr ότι «όποιος δεν ανησυχεί για τη Βόρεια Κορέα, θα πρέπει να εξετάσει το κεφάλι του! Με τόσους πολλούς απρόβλεπτους ηθοποιούς στη σκηνή, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα η κατάσταση έστω και χωρίς πρόθεση να βγει εκτός ελέγχου και να οδηγηθούμε σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας εκτιμά επίσης ότι ο Αμερικανός πρόεδρος με την πολιτική και τη ρητορική που ακολουθεί «ενώνει την Ευρώπη», ενώ σχολίασε αρνητικά τη στρατηγική που έχει ακολουθηθεί όσον αφορά την Τουρκία και την προοπτική ένταξής της στην ΕΕ.
Ακολουθεί η συνέντευξη:
Ποια είναι η άποψη σας για την προοπτική της Ευρώπης των πολλών ταχυτήτων;
Γενικώς, οι Φιλανδοί πάντα ήθελαν να αποφεύγουν τη δημιουργία νέων διαχωριστικών γραμμών στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!