Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Συνάντηση Γαβρόγλου-Ιερώνυμου την Παρασκευή
[Πρώτο Θέμα]: Συνάντηση Γαβρόγλου-Ιερώνυμου την Παρασκευή

[Πρώτο Θέμα]: Συνάντηση Γαβρόγλου-Ιερώνυμου την Παρασκευή

Η συνάντηση γίνεται σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης του υπουργού Παιδείας στην Αρχιεπισκοπή, στις 21 Νοεμβρίου
Συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 15:30,στο υπουργείο. Η επίσκεψη, που θα έχει εθιμοτυπικό χαρακτήρα, γίνεται σε ανταπόδοση της προηγούμενης επίσκεψης του υπουργού στην Αρχιεπισκοπή, στις 21 Νοεμβρίου.
Η πρώτη επίσημη συνάντηση ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή, συζητήθηκε όπως ήταν φυσικό το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών, αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.
Ο κ. Γαβρόγλου, κινήθηκε σε αντισυγκρουσιακή γραμμή στο πνεύμα του διαλόγου. Τα επόμενα βήματα θα ξεκινήσουν με αφετηρία τα όσα συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι το μάθημα των θρησκευτικών εφέτος θα διδαχθεί από τα βιβλία που έχουν διανεμηθεί στους μαθητές. Οι δύο επιτροπές, Πολιτείας και Εκκλησίας, θα πραγματοποιήσουν διάλογο σε κλίμα ειλικρινείας και τα συμπεράσματα θα αποτυπωθούν στα νέα βιβλία θρησκευτικών που θα διανεμηθούν στους μαθητές από την ερχόμενη χρονιά.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά το τέλος της συνάντησης είπε ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε κλίμα ειλικρίνειας, ενώ ο υπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι «θα χρησιμοποιήσουμε την πείρα της Εκκλησίας στο μάθημα των Θρησκευτικών».
Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Είχα τη χαρά να επισκεφτώ τον Μακαριότατο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!