Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Συμφωνία τώρα ή παράταση με υψηλό ρίσκο οι δύο δρόμοι της κυβέρνησης
[Πρώτο Θέμα]: Συμφωνία τώρα ή παράταση με υψηλό ρίσκο οι δύο δρόμοι της κυβέρνησης

[Πρώτο Θέμα]: Συμφωνία τώρα ή παράταση με υψηλό ρίσκο οι δύο δρόμοι της κυβέρνησης

Η Αθήνα βλέπει τα τελευταία 24ωρα ότι τα περιθώρια ελιγμών έχουν στενέψει επικίνδυνα
Με την Κομισιόν να έχει εξαντλήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαμεσολαβητική της προσπάθεια, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα (όπως φάνηκε και από την επίσκεψη Μοσκοβισί στην Αθήνα) και το ΔΝΤ να παραμένει δεδομένα πλέον στο ελληνικό πρόγραμμα, έχοντας την απαίτηση για τη λήψη νέων σκληρών μέτρων, η ελληνική κυβέρνηση βλέπει τα τελευταία 24ωρα ότι τα περιθώρια ελιγμών έχουν στενέψει επικίνδυνα, τις δε προσδοκίες της για ανώδυνες αποφάσεις να έχουν περιοριστεί δραματικά.
Το Μέγαρο Μαξίμου ελπίζει ακόμη ότι στο Εurogroup της Δευτέρας μπορεί να υπάρξει μία κατ’ αρχήν πολιτική συμφωνία, που θα αναγνωρίζει μία κάποια πρόοδο στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο αυτό ίσως να μην έχει καν πρακτική αξία, αφού το μέτωπο των δανειστών είναι ενιαίο και η θέση τους για τη λήψη μέτρων 3,5 δισ. ευρώ, δύσκολα θα αλλάξει.
Η δε σαφής προειδοποίηση των Βρυξελλών ότι το να περιμένει η Αθήνα βελτίωση της πρότασης των θεσμών δεν έχει νόημα (δεν είναι σαν το κόκκινο κρασί η αξιολόγηση είπε ευρωπαίος αξιωματούχος), παράλληλα με το μήνυμα ότι οι δανειστές δεν βιάζονται, φέρνει όλα τα δύσκολα διλήμματα στην ελληνική πλευρά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!