Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 5 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ για Χρηματιστήριο και οικονομία
[Πρώτο Θέμα]: Τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ για Χρηματιστήριο και οικονομία

[Πρώτο Θέμα]: Τι σημαίνει η ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ για Χρηματιστήριο και οικονομία

Οι σύμβουλοι και το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με την κυβέρνηση θα έχουν την ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν το τίμημα και τα οφέλη, εφόσον δεν επικρατήσουν λογικές τύπου Σκουρλέτη 
Η εξέλιξη του διαγωνισμού ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ θα κρίνει, ως ένα βαθμό και την πορεία του χρηματιστηρίου, κυρίως όσον αφορά στο τίμημα. Διότι, θα αποδειχθεί στην πράξη -όπως και στον διαγωνισμό για τα περιφερειακά αεροδρόμια- ότι, τα περιουσιακά στοιχεία αξίας πωλούνται ακριβά σε μια χώρα που θα διαθέτει προοπτικές, προκειμένου να επενδύσει κανείς μελλοντικά. Εν ολίγοις, με τον διαγωνισμό, η Ελλάδα δεν θα είναι μόνο μια χρεοκοπημένη χώρα όπου ξεπουλιούνται μόνο τα προβληματικά «κόκκινα» δάνεια, αλλά μια χώρα, όπου αν επενδύσει κανείς σε αξίες θα καταγράφει κέρδη, όταν η οικονομία μετατραπεί σε «κανονική», χωρίς τους φόρους που στραγγαλίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Το πρώτο βήμα ήταν άκρως θετικό καθώςπροσήλθαν 6 μεγάλα επενδυτικά σχήματα τα οποία για να αποκτήσουν τη διαχείριση του συστήματος φυσικού αερίου στην Ελλάδα θα πρέπει να καταβάλλουν μια υπεραξία (premium). Με βάση τις προσφορές, μια κοινοπραξία μετόχων του αγωγού ΤΑP κατέθεσε προσφορά με επικεφαλής την Ιταλική Snam, ενω συμμετέχουν η βελγική Fluxys και η ισπανική Εnagas και η ολλανδική Gasunie.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!