Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»
[Πρώτο Θέμα]: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»

[Πρώτο Θέμα]: Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για «σταθερή δουλειά με δικαιώματα»

Διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή και της ΑΔΕΔΥ – Ανάλογες συγκεντρώσεις σε 32 πόλεις στην Ελλάδα – Οι διαδηλωτές παρουσίασαν σχέδιο νόμου και απαιτούν να ψηφιστεί από τη Βουλή
Συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, το οποίο διοργανώνουν εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες και συνδικάτα, βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους διαδηλωτές να ζητούν την κατάργηση των «αντεργατικών» νόμων των τελευταίων ετών και την υπογραφή εθνικής συλλογικής σύμβασης και κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
Το συλλαλητήριο που διοργανώνεται από το ΠΑΜΕ και στο οποίο συμμετέχει και η ΑΔΕΔΥ, το σύνθημα που κυριαρχεί ειναι «σταθερή δουλειά με δικαιώματα».
Περισσότερα απο 500 σωματεία και ομοσπονδίες σε 32 πόλεις της Ελληνικής επικράτειας την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει συγκεντρώσεις, προκειμένου να καταθέσουν το δικό τους πόρισμα για τις εργασιακές σχέσεις. Οι διαδηλωτές θα καταθέσουν μάλιστα και σχέδιο νόμου για τα εργασιακά, το οποίο απαιτούν να συζητηθεί στη Βουλή και να γίνει νόμος.
«Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου και συνεχίζοντας τονίζουν: «Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!