Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Συγκινητικό βίντεο: 21 απαχθέντα κορίτσια από την Μπόκο Χαράμ ξανάσμιξαν με τους δικούς τους
[Πρώτο Θέμα]: Συγκινητικό βίντεο: 21 απαχθέντα κορίτσια από την Μπόκο Χαράμ ξανάσμιξαν με τους δικούς τους

[Πρώτο Θέμα]: Συγκινητικό βίντεο: 21 απαχθέντα κορίτσια από την Μπόκο Χαράμ ξανάσμιξαν με τους δικούς τους

Μετά από δυόμισι εφιαλτικά χρόνια στα χέρια της εξτρεμιστικής οργάνωσης
Πάνω από δύο εφιαλτικά χρόνια πέρασαν στα χέρια των βασανιστών τους 21 νεαρές μαθήτριες από τη Νιγηρία, οι οποίες απήχθησαν μαζί με άλλες 250 περίπου κοπέλες τον Απρίλιο του 2014 από μέλη της Μπόκο Χαράμ.
Παρόλο που 50 περίπου κοπέλες κατάφεραν να διαφύγουν τις πρώτες μέρες της ομηρίες τους, οι υπόλοιπες απαχθείσες μαθήτριες δεν είχαν την ίδια τύχη, με την πλειοψηφία τους να παραμένει μέχρι σήμερα στα χέρια των ακραίων τζιχαντιστών, υπομένοντας κάθε είδους κακοποίηση και μαρτύρια.
Ευτυχώς για τις 21 κοπέλες που απευθερώθηκαν πρόσφατα, η τρομοκρατική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εξέφρασε πρόσφατα την πρόθεση να διαπραγματευτεί για την απελευθέρωση και άλλων θυμάτων απαγωγής. Παρόλο που οι λεπτομέρειες της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση της χώρας παραμένουν άγνωστες, εικάζεται ότι για την απελευθέρωση των κοριτσιών ο Νιγηριανός πρόεδρος Μπουχάρι πρόσφερε ένα αρκετά μεγάλο ποσό και ότι οι κοπέλες «ανταλλάχθηκαν» με αιχμαλώτους από τα ανώτερα κλιμάκια της διοίκησης της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Η στιγμή που τα κορίτσια ξανάσμιξαν με τους δικούς τους είναι πράγματι συγκλονιστική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!