Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
24 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 5 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Συγκέντρωση «διεμφυλικών» στις 17.00 έξω από τη Βουλή
[Πρώτο Θέμα]: Συγκέντρωση «διεμφυλικών» στις 17.00 έξω από τη Βουλή

[Πρώτο Θέμα]: Συγκέντρωση «διεμφυλικών» στις 17.00 έξω από τη Βουλή

Την ίδια ώρα θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, το οποίο θεωρούν ότι αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων
Το Σωματείο Υποστήριξης Δεμφυλικών, η Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας και η Διεθνής Αμνηστία καλούν σε συγκέντρωση σήμερα στις 5 το απόγευμα έξω από τη Βουλή. Την ίδια ώρα θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.
Οι εκπρόσωποι των διεμφυλικών θεωρούν ότι το σχέδιο νόμου παρουσιάζει προβλήματα, αλλά «αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα προς τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία δυσκολιών και προβλημάτων στην καθημερινότητα τους επειδή δεν αναγνωρίζεται η ταυτότητα τους όπως τα ίδια τα άτομα την προσδιορίζουν».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών:
«Η ώρα της ψήφισης έφτασε! Το νομοσχέδιο για τη Νομική Αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου θα ψηφιστεί μετά από μεγάλη αναμονή στην ολομέλεια της Βουλής αυτή τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου.
Οι περιορισμοί και οι ελλείψεις του νομοσχεδίου είναι πολλοί και σημαντικοί, και δεν μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε την ψήφισή του, όπως θα έπρεπε. Τα έγγαμα άτομα, τα άτομα που δεν αυτοπροσδιορίζονται ως άντρες ή γυναίκες, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες/ριες δεν θα μπορούν να επωφεληθούν από το νόμο αυτό, ενώ όσα άτομα είναι γονείς δεν θα έχουν το δικαίωμα να αλλάξουν τα στοιχεία τους στη ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!