Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 5 kmh
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Σχεδόν μηδενικές οι ποσότητες ραδιενέργειας σήμερα στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας
[Πρώτο Θέμα]: Σχεδόν μηδενικές οι ποσότητες ραδιενέργειας σήμερα στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

[Πρώτο Θέμα]: Σχεδόν μηδενικές οι ποσότητες ραδιενέργειας σήμερα στην ατμόσφαιρα της Ελλάδας

Στη Ρωσία εντοπίζουν την πηγή έκλυσης του ρουθήνιου-106 οι Γερμανοί, αν και οι Ρώσοι το αρνούνται κατηγορηματικά
Οι ανιχνεύσιμες ποσότητες του ραδιενεργού ισοτόπου ρουθηνίου-106 είναι πλέον σχεδόν μηδενικές στην ατμόσφαιρα της χώρας μας, σύμφωνα με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ).
Οι μετρήσεις της ΕΕΑΕ και του εθνικού δικτύου των συνεργαζομένων εργαστηρίων, κατά την περίοδο 5 έως 11 Οκτωβρίου δείχνουν ότι τα ίχνη ρουθηνίου στην ατμόσφαιρα κυμαίνονται σε συγκεντρώσεις που αγγίζουν το όριο ανίχνευσης, καθώς είναι πια μικρότερες των 0,2 mBq/m3, δηλαδή κάτω του ενός πέμπτου του χιλιοστού του Μπεκερέλ σε ένα κυβικό μέτρο αέρα.
Η ΕΕΑΕ επαναλαμβάνει πως πρόκειται για τιμές συγκεντρώσεων, οι οποίες δεν ενέχουν τον παραμικρό κίνδυνο για την υγεία ή το περιβάλλον. Επισημαίνει, επίσης, ότι η πηγή προέλευσης των ευρημάτων αυτών δεν βρίσκεται στην ελληνική επικράτεια και παραμένει άγνωστη.
Από περιοχή της νότιας Ρωσίας εκλύθηκε το ρουθήνιο 106, λένε οι Γερμανοί
Την ώρα που οι ευρωπαικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής μετά τον εντοπισμό ραδιενεργών υλικών και σε διάφορες άλλες χώρες, όπως και στην Ελλάδα, οι ειδικοί προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι για να ρίξουν φως στο μυστήριο: Από πού εκλύθηκε το ραδιενεργό ισότοπο “ρουθήνιο 106″.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!