Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Το σχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Γαβρόγλου
[Πρώτο Θέμα]: Το σχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Γαβρόγλου

[Πρώτο Θέμα]: Το σχέδιο για τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Γαβρόγλου

Τι απάντησε ο υπουργός στους πρυτάνεις για τα οικονομικά των Πανεπιστημίων  που είναι «στο κόκκινο»
Το Σχέδιο για τα Μεταπτυχιακά, παρουσιάστηκε σήμερα στη Σύνοδο των Πρυτάνεων που πραγματοποιείται στην Αθήνα ο υπουργός Παιδείας.
Ειδικότερα το σχέδιο του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου που παρουσίασε στη Σύνοδο προβλέπει τα εξής:
1. Αποκλειστική ευθύνη για την ίδρυση, λειτουργιά και οικονομική διαχείριση των ΠΜΣ έχουν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Το πλαίσιο ίδρυσης, λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης των ΠΜΣ καθορίζεται από την πολιτεία.
2. Η βασική φιλοσοφία των ρυθμίσεων για τα ΠΜΣ θα πρέπει να αναδεικνύει τη διασφάλιση της ποιότητας, την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, την ανταποδοτικότητα, την κοστολόγηση των προγραμμάτων, την πλήρη διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία καθώς και την εξασφάλισης της πρόσβασης οικονομικά αδύναμων φοιτητών σε αυτά.
3. Κάθε Τμήμα, καταθέτει στην Κοσμητεία μία αναλυτική μελέτη σκοπιμότητας, στην οποία αναλύονται οι επιστημονικοί, επιστημολογικοί και κοινωνικοί λόγοι για τους οποίους καθίσταται αναγκαία και σημαντική η λειτουργία του συγκεκριμένου ΠΜΣ. Η Κοσμητεία με αιτιολογημένη απόφαση της, σε περίπτωση διαφωνίας αναπέμπει στο Τμήμα ή σε περίπτωση συμφωνίας στέλνει στην Σύγκλητο την απόφαση της σχετικά με το προτεινόμενο ΠΜΣ. Αν υπάρχει και δεύτερη αναπομπή από την Κοσμητεία, το Τμήμα έχει το δικαίωμα να στείλει κατευθείαν στη Σύγκλητο την πρόταση του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!