Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Σχεδιάζουν νέο χαράτσι στα αεροπορικά εισιτήρια
[Πρώτο Θέμα]: Σχεδιάζουν νέο χαράτσι στα αεροπορικά εισιτήρια

[Πρώτο Θέμα]: Σχεδιάζουν νέο χαράτσι στα αεροπορικά εισιτήρια

Πολλά αεροδρόμια, για να γίνουν διαμετακομιστικοί κόμβοι, δεν επιβαρύνουν τους transfer επιβάτες με πρόσθετο κόστος -Το ίδιο πράττει και το «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Τα πάνω κάτω στο κόστος μετακίνησης επιβατών θα φέρει η νέα ρύθμιση για το σπατόσημο, με την οποία προτείνεται η κατάργηση της ατέλειας στους transfer επιβάτες, όσους δηλαδή αλλάζουν πτήσεις σε κεντρικά αεροδρόμια και με ένα εισιτήριο μετεπιβιβάζονται σε άλλο αεροπλάνο για να φτάσουν στον προορισμό τους.
Μέχρι σήμερα, πολλά αεροδρόμια, για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να γίνουν διαμετακομιστικοί κόμβοι, δεν επιβαρύνουν τον επιβάτη με πρόσθετο κόστος. Το ίδιο πράττει και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».
H επιβολή ενός τέτοιου μέτρου εκτιμάται, όπως μεταδίδει το newmoney.gr , ότι θα εκτίνασσε το κόστος των εισιτηρίων, τη στιγμή μάλιστα που οι αερομεταφορείς αλλά και οι παράγοντες του τουρισμού συμφωνούν στη μείωση των τελών και υποστηρίζουν ότι η αγορά πλήττεται από τα υψηλά τέλη του αεροδρομίου αλλά και την εκτόξευση του ΦΠΑ
«Μέσα σε έναν χρόνο ο ΦΠΑ για αερομεταφορές… πέταξε από το 13% στο 24%, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη, στη χώρα που τον χρειάζεται χαμηλά περισσότερο από κάθε άλλη, λόγω των νησιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!