Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
36 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Με ρυθμούς χελώνας μειώνονται τα ληξιπρόθεσμα
[Πρώτο Θέμα]: Με ρυθμούς χελώνας μειώνονται τα ληξιπρόθεσμα

[Πρώτο Θέμα]: Με ρυθμούς χελώνας μειώνονται τα ληξιπρόθεσμα

Μόλις 48 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, «χειρόφρενο» σήκωσε το κράτος λόγω παράτασης της αξιολόγησης, από το «κόσκινο» της τρόικας η δεύτερη δόση των 800 εκατ. ευρώ το Φθινόπωρο
Μόλις κατά 48 εκατ. ευρώ μειώθηκαν τα «φέσια» του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο καθώς υποχώρησαν μόλις στα 3,907 δισ. ευρώ έναντι 3,955 δισ. ευρώ τον Μάρτιο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα την Τρίτη το υπουργείο Οικονομικών.
Με δεδομένο ότι η δόση των 800 εκατ. ευρώ για αυτό το σκοπό αναμένεται τον Ιούλιο, καθίσταται σαφές ότι η παράταση των διαπραγματεύσεων εξήντλησε ήδη από τον Απρίλιο τη δυναμική μείωσης των χρεών του Δημοσίου προς την ιδιωτική οικονομία.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά τα 800 εκατ. ευρώ του Ιουλίου το επόμενο και τελευταίο αντίστοιχο ποσό, πάλι 800 εκατ. ευρώ, θα εκταμιευθεί το Φθινόπωρο αφού πρώτα οι Θεσμοί διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα συμβάλει και με τα δικά της αποθεματικά στη μείωση το συνόλου των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων της Γενικής Κυβέρνησης προς τον ιδιωτικό τομέα.
Αιτία του χαμηλού επιπέδου εμπιστοσύνης από την πλευρά των Ευρωπαίων (που εκδηλώθηκε και πέρυσι με την καθυστέρηση της αντίστοιχης δόσης που εγκρίθηκε τελικά τον Οκτώβριο στο Hilton) είναι και το γεγεονός ότι τα ποσά εμφανίζονται μεν λογιστικά ως πιστώσεις αλλά αργούν να φτάσουν στα χέρια των δικαιούχων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!