Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Reuters: Σχέδιο επέμβασης έως 80 δισ. από τον Ντράγκι ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος
[Πρώτο Θέμα]: Reuters: Σχέδιο επέμβασης έως 80 δισ. από τον Ντράγκι ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος

[Πρώτο Θέμα]: Reuters: Σχέδιο επέμβασης έως 80 δισ. από τον Ντράγκι ενόψει του ιταλικού δημοψηφίσματος

Έτοιμος να ρίξει σωσίβιο στη χώρα του είναι ο Ιταλός Μάριο Ντράγκι αυξάνοντας προσωρινά τις αγορές ιταλικών κρατικών ομολόγων, ανάλογα με τις συνέπειες του δημοψηφίσματος στο κόστος δανεισμού
Σχέδιο εκτάκτου ανάγκης έχει καταρτίσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τραπεζα, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία οδηγήσει σε απότομη άνοδο του κόστους δανεισμού της χώρας.
Σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Reuters, εάν ένα συμβεί κάτι τέτοιο, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αυξήσει προσωρινά τις αγορές ιταλικών κρατικών ομολόγων. Θα μπορούσε, μάλιστα, να χρησιμοποιήσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της, ύψους 80 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπίσει όποια άμεση, περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων μετά το δημοψήφισμα, προκειμένου να στηρίξει τα ομόλογα και να αμβλύνει τις κινήσεις στην αγορά, σύμφωνα με τις πηγές από την ΕΚΤ που επικαλείται το Reuters.
Κατά τις ίδιες πηγές, το πρόγραμμα είναι αρκετά ευέλικτο ώστε να επιτρέπει μια προσωρινή αύξηση των αγορών ιταλικών τίτλων και πως μια τέτοια κίνηση δεν θα χρειαζόταν απαραίτητα τη «σφραγίδα» του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, το οποίο θα συνεδριάσει στις 8 Δεκεμβρίου προκειμένου να αποφασίσει αν θα συνεχίσει το πρόγραμμα και μετά τον Μάρτιο του 2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!