Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Το ραδόνιο «δείχνει» ενδεχόμενο σεισμό
[Πρώτο Θέμα]: Το ραδόνιο «δείχνει» ενδεχόμενο σεισμό

[Πρώτο Θέμα]: Το ραδόνιο «δείχνει» ενδεχόμενο σεισμό

Εδώ και δεκαετίες Έλληνες επιστήμονες έχουν εξειδικευτεί στη μελέτη του στοιχείου αυτού – Τι υποστηρίζει στο protothema.gr καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής
Οι δηλώσεις του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών κ. Άκη Τσελέντη χθες το πρωί για τη σεισμικότητα στη χώρα μας προκάλεσαν προβληματισμό αλλά δεν ξάφνιασαν την επιστημονική κοινότητα. Είναι άλλωστε γνωστό πως βρισκόμαστε σε μια από τις πλέον σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη.
Ωστόσο η δήλωση του καθηγητή Άκη Τσελέντη ότι το Γεωδυναμικό Ινστιστούτο Αθηνών έχει αναπτύξει ένα μοναδικό δίκτυο με ραδόνια και υπάρχει η δυνατότητα να προβλεφθούν σεισμοί ήταν που προκάλεσε αίσθηση στο πανελλήνιο.
«Εχουμε βρει ότι το ραδόνιο, πριν από μεγάλους σεισμούς, αφήνει σημάδια. Έχουμε εγκαταστήσει πέντε σταθμούς, εξοπλίζοντάς τους με συσκευές από τη Ρωσία, έχοντας σημαντικά αποτελέσματα. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα κέντρο προδρόμων», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Τσελέντης.
Ήδη εδώ και δεκαετίες Έλληνες επιστήμονες έχουν εξειδικευτεί στη μελέτη του στοιχείου αυτού και όπως υποστηρίζει στο protothema.gr ο καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής που διετέλεσε μέλος του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Παπαστεφάνου, υπάρχει η δυνατότητα πρόγνωσης σεισμού με τη μελέτη του αερίου ραδόνιο:
«Το ραδόνιο είναι ένα ραδιενεργό αέριο που αποπνέει από τη γη και φυσικά όταν υπάρξει ξαφνικά μια αυξημένη διαρροή τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιο ρήγμα έχει ανοίξει και διαφεύγει από εκεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!