Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον νέο «γήινο» δορυφόρο του Άρη
[Πρώτο Θέμα]: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον νέο «γήινο» δορυφόρο του Άρη

[Πρώτο Θέμα]: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον νέο «γήινο» δορυφόρο του Άρη

Ο TGO (Trace Gas Orbiter) πέρασε πάνω από το Hebes Chasma, τραβώντας πλάνα από ύψος 250 χιλιομέτρων
Τις πρώτες εικόνες από τον νέο δορυφόρο που έστειλε η Διαστημική Υπηρεσία στον Άρη παρέλαβαν οι επιστήμονες, αποκαλύπτοντας μυστικά από την επιφάνεια του «κόκκινου πλανήτη».
Η αποστολή του εξερευνητικού δορυφόρου στον πιο κοντινό στη Γη πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Ευρώπης και Ρωσίας. Το διαστημικό όχημα που μετέφερε τον δορυφόρο αφίχθη στον «κόκκινο πλανήτη» στις 19 Οκτωβρίου, ξεκινώντας την πορεία γύρω από το ουράνιο σώμα, έως ότου εντοπίσει την καλύτερη -οπτικά- θέση.
Σχεδόν έναν μήνα μετά, οι επιστήμονες παρέλαβαν τις πρώτες φωτογραφίες από την επιφάνεια του πλανήτη, τις οποίες ανέλυσαν και λίγες μέρες μετά, έδωσαν στη δημοσιότητα.
Ο TGO (Trace Gas Orbiter), όπως ονομάζεται ο δορυφόρος, πέρασε πάνω από το Hebes Chasma, τραβώντας φωτογραφίες από ύψος 250 χιλιομέτρων. Το διαστημικό όχημα θα μετρήσει επίσης τα ποσοστά των αερίων στην ατμόσφαιρα του Άρη και θα διεξάγει πολλές ακόμα έρευνες σχετικά με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη.
Ο TGO μεταφέρθηκε στον Άρη με την ίδια αποστολή που πραγματοποιήθηκε το φιάσκο της προσεδάφισης του ερευνητικούν οχήματος Σκιαπαρέλι, ενώ το δεύτερο μέρος του σχεδίου, γνωστό ως ExoMars θα λάβει χώρα το 2021 και θα αφορά την προσεδάφιση ενός rover ρομπότ στην επιφάνεια του πλανήτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!