Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: «Πρωταθλήτρια» στη διαφθορά η Κίνα: Περισσότεροι από 1 εκατ. αξιωματούχοι έχουν τιμωρηθεί από το 2013
[Πρώτο Θέμα]: «Πρωταθλήτρια» στη διαφθορά η Κίνα: Περισσότεροι από 1 εκατ. αξιωματούχοι έχουν τιμωρηθεί από το 2013

[Πρώτο Θέμα]: «Πρωταθλήτρια» στη διαφθορά η Κίνα: Περισσότεροι από 1 εκατ. αξιωματούχοι έχουν τιμωρηθεί από το 2013

Εκστρατεία κατά της διαφθοράς έχει εξαπολύσει ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, που έχει στόχο να εδραιώσει την θέση του στο συνέδριο του κόμματος στις 18 Οκτωβρίου
Η Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς στην Κίνα (CCDI) ανακοίνωσε την Κυριακή πως από το 2013 έχουν τιμωρηθεί περίπου 1.340.000 χαμηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι για διαφθορά. Ο Κινέζος πρόεδρος έχει εξαπολύσει πόλεμο κατά της διαφθοράς με την εκστρατεία του να έχει στο στόχαστρο «Τίγρεις και μύγες», δηλαδή τον εντοπισμό υψηλόβαθμων αλλά και χαμηλόβαθμων αξιωματούχων που ευθύνονται για φαινόμενα διαφθοράς.
Στις 18 Οκτωβρίου η Κίνα ετοιμάζεται για το 19ο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, στο οποίο ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ αναμένεται να εκλεγεί για ακόμη πέντε χρόνια στη θέση του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής. Συνέδριο πραγματοποιείται κάθε πέντε χρόνια αλλά το συγκεκριμένο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον Κινέζο πρόεδρο, που επιθυμεί να εδραιώσει την εξουσία του και να προωθήσει τις πολιτικές του θέσεις.
Αν και η εκστρατεία κατά της διαφθοράς έχει εντοπίσει περισσότερο χαμηλόβαθμους διεφθαρμένους αξιωματούχους σε χωριά και σε επαρχίες, αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του επικεφαλής της ειδικής επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο υπουργείο Οικονομίας, ο οποίος τον Αύγουστο ελέχθηκε από τις αρχές αν είναι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!