Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας
[Πρώτο Θέμα]: Πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας

[Πρώτο Θέμα]: Πρόταση της Κομισιόν για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Αμυνας

Βασικός στόχος της Κομισιόν είναι να πιέσει τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και ιδίως αυτά που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, να συνεργαστούν και να δαπανήσουν περισσότερα κεφάλαια στον τομέα της ευρωπαϊκής άμυνας
Ένα ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης στον τομέα της άμυνας και την πρόταση για τη δημιουργία ενός ταμείου Άμυνας παρουσίασε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γιούρκι Κατάινεν, αρμόδιος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις, η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι και η Επίτροπος Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα αρμόδια για την ολοκλήρωση της Κοινής Αγοράς, παρουσίασαν ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα έχει σκοπό τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας και άλλες δράσεις ώστε να υποστηρίξει τις αποδοτικότερες δαπάνες των κρατών μελών σε κοινές ικανότητες άμυνας, να ενισχύσει την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών και να διαμορφώσει μια ανταγωνιστική και καινοτόμο βιομηχανική βάση.
Βασικός στόχος της Κομισιόν είναι να πιέσει τα κράτη – μέλη της Ε.Ε. και ιδίως αυτά που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ, να συνεργαστούν και να δαπανήσουν περισσότερα κεφάλαια στον τομέα της ευρωπαϊκής άμυνας, μέσω της προώθησης κοινών προγραμμάτων και ανάπτυξης τεχνολογιών τόσο στην ξηρά, όσο και την θάλασσα, τον αέρα και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, όπως η ανάπτυξη ελικοπτέρων και drones.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!