Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Πρώτα μεταρρύθμιση του κράτους και μετά αλλαγή του εκλογικού νόμου»
[Πρώτο Θέμα]: Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Πρώτα μεταρρύθμιση του κράτους και μετά αλλαγή του εκλογικού νόμου»

[Πρώτο Θέμα]: Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Πρώτα μεταρρύθμιση του κράτους και μετά αλλαγή του εκλογικού νόμου»

Ξεκίνησε το Συνέδριο της Ένωσης Δήμων στο Βόλο με θέμα «Αλλαγή του Καλλικράτη-νέο μοντέλο οργάνωσης και διοίκησης του κράτους
Με κεντρικό μήνυμα «Ισχυροί Δήμοι, για Δυνατή Ελλάδα» ξεκίνησε το ειδικό θεματικό συνέδριο που διοργανώνει η ΚΕΔΕ στο Βόλο, με αντικείμενο την αλλαγή του Καλλικράτη και το νέο μοντέλο Οργάνωσης και Διοίκησης του Κράτους.
Ανοίγοντας τις εργασίες του Συνεδρίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης προσδιόρισε τo πλαίσιο των βασικών θέσεων της Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη διοικητική μεταρρύθμιση με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, επιτελικού Κράτους, αλλά και την οικονομική και λειτουργική αυτοτέλεια των Δήμων.
Κατά το συνέδριο οι συγκεκριμένες θέσεις με τις οποίες η Αυτοδιοίκηση Α’βαθμού έχει προσέλθει στον εθνικό διάλογο για τη διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους, θα αποτελέσουν αντικείμενο διαλόγου με στόχο τη διαμόρφωση ενός τελικού σχεδίου προτάσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Δεκεμβρίου.
Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε πως η Αυτοδιοίκηση Α’βαθμού είναι έτοιμη να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις της στη διαμόρφωση του εθνικού σχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση, με την προϋπόθεση όμως οι δρομολογούμενες αλλαγές να μην είναι πρόχειρες και αποσπασματικές, αλλά ουσίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!