Τρίτη, 30 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
23 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: «Πρεμιέρα» ανησυχίας για τα έσοδα του Προϋπολογισμού από το ταμειακό έλλειμμα το α΄ τρίμηνο
[Πρώτο Θέμα]: «Πρεμιέρα» ανησυχίας για τα έσοδα του Προϋπολογισμού από το ταμειακό έλλειμμα το α΄ τρίμηνο

[Πρώτο Θέμα]: «Πρεμιέρα» ανησυχίας για τα έσοδα του Προϋπολογισμού από το ταμειακό έλλειμμα το α΄ τρίμηνο

Η Τράπεζα της Ελλάδοας ανακοίνωσε ταμειακό έλλειμμα 251 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 524 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί πέρυσι την ίδια περίοδο
Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου Οικονομικών, η ανησυχία για την πορεία των εσόδων το πρώτο τρίμηνο του 2017 -και ιδίως τον Μάρτιο- δεν λέει να κοπάσει. Την Πέμπτη, η Τράπεζα της Ελλάδος ανακοίνωσε ταμειακό έλλειμμα 251 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2017, έναντι πλεονάσματος 524 εκατ. ευρώ που είχε καταγραφεί πέρυσι την ίδια περίοδο.
Ως γνωστόν, ο τρόπος μέτρησης των ταμειακών στοιχείων από την ΤτΕ διαφέρει από αυτόν του υπουργείου Οικονομικών και άρα τα στοιχεία δεν είναι ευθέως συγκρίσιμα. Για παράδειγμα, η ΤτΕ περιλαμβάνει στα ταμειακά στοιχεία του τριμήνου και τα 432 εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν τον Μάρτιο για ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις περασμένων ετών τα οποία δεν λογίζονται στα δελτία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού από το ΥΠΟΙΚ σε τροποποιημένη ταμειακή βάση. Παρά ταύτα το κενό, αν και μικρότερο, φαίνεται ότι υπάρχει.
Ο «γρίφος» για την τάση των εσόδων θα λυθεί σύντομα καθώς την Δευτέρα το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει στη δημοσιότητα τα αναλυτικά στοιχεία του α’ τριμήνου του 2017 όπου θα φανεί ποια ήταν η ακριβής πορεία των φορολογικών εσόδων τον Μάρτιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!