Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 5 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Ο Πουτζδεμόν ζητά την αποχώρηση την ισπανικής αστυνομίας από την Καταλονία
[Πρώτο Θέμα]: Ο Πουτζδεμόν ζητά την αποχώρηση την ισπανικής αστυνομίας από την Καταλονία

[Πρώτο Θέμα]: Ο Πουτζδεμόν ζητά την αποχώρηση την ισπανικής αστυνομίας από την Καταλονία

Ο Καταλανός πρόεδρος καλεί επιπλέον την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει σε ρόλο μεσολαβητή
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ο Καταλανός πρόεδρος της Ζενεραλιτάτ (της περιφερειακής κυβέρνησης) ζήτησε να αποχωρήσουν άμεσα από την Καταλονία η Ισπανική Αστυνομία και η Κρατική Πολιτοφυλακή, υπηρεσίες που λαμβάνουν εντολές κατευθείαν από τη Μαδρίτη.
Μετά τις χθεσινές σκηνές βίας που σόκαραν τον πλανήτη, και έδειχναν τους αστυνομικούς να εξαπολύουν σφοδρές επιθέσεις ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές και ψηφοφόρους, ο Καταλανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι η αποχώρηση των δυνάμεων της ισπανικής αστυνομίας είναι επιβεβλημένη. «Απαιτούμε την αποχώρηση της κρατικής αστυνομίας που παραμένει ανεπτυγμένη σε μια περιφέρεια (την Καταλονία) η οποία πάντα ενεργούσε ειρηνικά», τόνισε ο Πουτζδεμόν.
Ο Καταλανός πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης ότι η περιφερειακή κυβέρνηση θα συστήσει μια επιτροπή που θα διερευνήσει τη «χθεσινή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και ότι θα ληφθούν οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες ώστε να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.
Επίσης κάλεσε τα κράτη της ΕΕ να παρέμβουν σε ρόλο μεσολαβητή, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με την κυβέρνηση της Μαδρίτης. «Το θέμα αφορά στην πολιτική, όχι στην αστυνόμευση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!