Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 13 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Πώς η Ισπανία μπορεί να μπλοκάρει το αυτοδιοίκητο στην Καταλονία
[Πρώτο Θέμα]: Πώς η Ισπανία μπορεί να μπλοκάρει το αυτοδιοίκητο στην Καταλονία

[Πρώτο Θέμα]: Πώς η Ισπανία μπορεί να μπλοκάρει το αυτοδιοίκητο στην Καταλονία

Ο Ραχόι επιμένει στο ότι το δημοψήφισμα είναι παράνομο – Ο Κάρλες Πουτζεμόν διατυμπανίζει ότι θα κηρύξει ανεξαρτησία – Κυβέρνηση και αντιπολίτευση στην Ισπανία τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα
Η κυβέρνηση της Ισπανίας είχε κηρύξει το δημοψήφισμα της Καταλονίας, παράνομο. Μπορεί χτες η βαρβαρότητα που έλαβε χώρα, στο αυτόνομο κρατίδιο της Ιβηρικής, να ήταν δίχως προηγούμενο και σε πολλές περιπτώσει αναίτια, όμως, νομικά, η κυβέρνηση της Ισπανίας, κερδίζει και από το γεγονός ότι μόλις το 42% των Καταλαν΄’ων ψήφισαν, άσχετα αν όλοι ψήφισαν «ναι» (93%).
Πατώντας σε αυτά, και σε μία προσπάθεια να βρει τοίχο η αυξανόμενη ροή του αποσχιστικού ποταμού, κορυφαίο κόμμα στην ισπανική αντιπολίτευση κάλεσε τον Iσπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι να εφαρμόσει το άρθρο 155 του συντάγματος της χώρας, στην Καταλονία, το οποίο επιτρέπει άμεση κυριαρχία από τη Μαδρίτη, στις αυτόνομες περιφέρειες της Ισπανίας.
Ο Αλμπέρτ Ριβέρα, επικεφαλής του φιλικού προς τις επιχειρήσεις κόμματος, Ciudadanos, δήλωσε σε διάφορα ισπανικά κανάλια, τη Δευτέρα, ότι πιστεύει πως το άρθρο 155, το οποίο αναστέλλει τον εγχώριο κανόνα, ήταν απαραίτητο για να εμποδίσει μια ενδεχόμενη μονομερή δήλωση ανεξαρτησίας και να επιτρέψει τη διεξαγωγή νέων περιφερειακών εκλογών στην Καταλονία.
Το άρθρο 155 του ισπανικού συντάγματος περιγράφεται στη νομοθεσία ως «μόνο για εξαιρετικές περιπτώσεις», όπως όταν η μη τήρηση των νόμων από μια περιοχή «πλήττει σοβαρά το γενικό συμφέρον της Ισπανίας». Δεν έχει ποτέ χρησιμοποιηθεί ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!