Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Πορεία στο Μαξίμου από τα άτομα με αναπηρία: Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς
[Πρώτο Θέμα]: Πορεία στο Μαξίμου από τα άτομα με αναπηρία: Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς

[Πρώτο Θέμα]: Πορεία στο Μαξίμου από τα άτομα με αναπηρία: Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς

Ας έρθουν αυτοί να ζήσουν με 430 ευρώ, λένε οι διαδηλωτές – Διαμαρτύρονται, μεταξύ άλλων, για τις περικοπές στα επιδόματα και τα λουκέτα σε δομές
Συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στο Μέγαρο Μαξιίμου πραγματοποιούν τα άτομα με αναπηρία ενόψει της Εθνικής Ημέρας ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου.
«Ας έρθουν αυτοί να ζήσουν με 430 ευρώ. Αυτή η πολιτική είναι η χειρότερη των τελευταίων ετών. Θέλουμε να ζήσουμε αξιοπρεπώς» δηλώνει ο κ. Μιχάλης που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι εδώ και 40 χρόνια.
«Φωνάζουμε για τα δικαιώματα μας. Δεν είναι μόνο τα χρήματα» λέει μια άλλη διαδηλωτής μητέρα ενός παιδιού.
Σε ανακοίνωση της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία τονίζει ότι «απαιτούμε την προστασία της αναπηρικής οικογένειας».
«Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, θα φωνάξουμε «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!