Κυριακή, 20 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: «Πόλεμος» ΔΕΗ-κυβέρνησης αλλά οι πολίτες θα πληρώσουν τον λογαριασμό
[Πρώτο Θέμα]: «Πόλεμος» ΔΕΗ-κυβέρνησης αλλά οι πολίτες θα πληρώσουν τον λογαριασμό

[Πρώτο Θέμα]: «Πόλεμος» ΔΕΗ-κυβέρνησης αλλά οι πολίτες θα πληρώσουν τον λογαριασμό

Αιτία οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας – Άγνωστο αν τη διαφορά των 360 εκατ. ευρώ που προκύπτει από την εισήγηση της ΡΑΕ για τις απαιτήσεις της εταιρείας θα πληρωθεί από τον προϋπολογισμό ή από τους πολίτες
«Πόλεμος» στις πλάτες των καταναλωτών έχει ξεσπάσει για τις χρεώσεις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας που επιβαρύνουν τα τιμολόγια ρεύματος και φέρνουν νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς από το 2018. Η απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής (ΡΑΕ) να «ψαλιδίσει» το συνολικό ποσό των 735 εκατ. ευρώ που διεκδικεί η ΔΕΗ από το δημόσιο, στο ποσό των 360 εκατ. ευρώ, εξόργισε τη διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης ηλεκτρισμού, η οποία αφήνει αιχμές τόσο για την πολιτική ηγεσία, όσο και για τη ρυθμιστική αρχή.
Οι ΥΚΩ αποτελούν μία από τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος για την κάλυψη του επιπλέον κόστους ηλεκτροδότησης των νησιών (όπου η παραγωγή ρεύματος γίνεται με πετρέλαιο και μεγάλο κόστος αναλαμβάνει η ΔΕΗ) και των ειδικών τιμολογίων, όπως των πολυτέκνων και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ). Σύμφωνα με το νόμο, η ΔΕΗ θα πρέπει να ανακτά σε ετήσια βάση τα εν λόγω κόστη κατόπιν απόφασης έγκρισης της ΡΑΕ. Η ΔΕΗ, ωστόσο, δεν έχει ανακτήσει αυτά τα κόστη για την περίοδο από το 2012 με αποτέλεσμα να στερούν από τα ταμεία της τα ποσά αυτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!