Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: ΠΟΕΔΗΝ: Τα έξι κέντρα υγείας «φαντάσματα» – Πεταμένα χρήματα του ελληνικού λαού
[Πρώτο Θέμα]: ΠΟΕΔΗΝ: Τα έξι κέντρα υγείας «φαντάσματα» – Πεταμένα χρήματα του ελληνικού λαού

[Πρώτο Θέμα]: ΠΟΕΔΗΝ: Τα έξι κέντρα υγείας «φαντάσματα» – Πεταμένα χρήματα του ελληνικού λαού

«Μόνο στις ταμπέλες αντιλαμβάνεται κανείς ότι εκεί έπρεπε να λειτουργεί Κέντρο Υγείας. Δεν στελεχώθηκαν ποτέ. Ερημώνουν…»
«Η κυβέρνηση ας αφήσει τα σχέδια επί χάρτου για την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και ας αναλάβει πρωτοβουλίες λειτουργίας των υπαρχόντων Μονάδων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τα κέντρα υγείας, που όπως τονίζει λειτουργούν χωρίς προσωπικό και βρίσκονται σε αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών.
«Υπάρχουν και τα Κέντρα Υγείας φαντάσματα. Κτίρια που φτιάχτηκαν για να στεγάσουν Κέντρα Υγείας τα οποία δεν λειτουργούν. Εγκαινιάστηκαν προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία τους και συνεχίζουν να παραμένουν κουφάρια. Και όμως η λειτουργία τους θα έσωζε ζωές ασθενών. Ειδικά των εκτάκτων περιστατικών. Από τα 209 Κέντρα Υγείας Αγροτικού τύπου που σχεδιάστηκαν λειτουργούν τα 200. Τα εννέα που βρίσκονται; Αναρωτήθηκε κανείς; Υπάρχουν ή δεν υπάρχουν;
Τα εν λόγω κτίρια -Κέντρα Υγείας- φαντάσματα εξοπλίστηκαν με ιατρικά μηχανήματα τελευταίου τύπου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τα οποία σκουριάζουν στις ζελατίνες. Ιατρικά μηχανήματα ψηφιακής τεχνολογίας αχρησιμοποίητα την ώρα που τα Νοσοκομεία κάνουν εξετάσεις σε παλαιά, που συνεχώς χαλάνε, δείχνουν λάθος αποτέλεσμα και δεν έχουν χρήματα να τα επισκευάσουν» σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΟΔΗΝ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Κατασκευάστηκαν ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ΚΤΙΡΙΑ και είναι κλειστά πολλά χρόνια. Πεταμένα λεφτά του ελληνικού λαού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!