Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στον Πολάκη με νέες βαριές καταγγελίες για ελλείψεις υλικών στο ΕΣΥ
[Πρώτο Θέμα]: Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στον Πολάκη με νέες βαριές καταγγελίες για ελλείψεις υλικών στο ΕΣΥ

[Πρώτο Θέμα]: Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στον Πολάκη με νέες βαριές καταγγελίες για ελλείψεις υλικών στο ΕΣΥ

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «δεν είναι μόνο τα αναλώσιμα υλικά (σεντόνια) που λείπουν από τα νοσοκομεία. Είναι και η τροπονίνη, η εξέταση για τη διάγνωση του εμφράγματος».
Με νέες βαριές καταγγελίες για τις ελλείψεις υλικών στο ΕΣΥ επανέρχεται η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), απαντώντας παράλληλα και στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη που είδε κυρίως «εξευτελισμό» και «βούρκο» στις ανακοινώσεις της ΠΟΕΔΗΝ και ταπεινά κίνητρα στα μέσα που τις δημοσιοποίησαν. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τρίτη ο κ. Πολάκης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως «λείπει ένα σεντόνι και το κάνουν θέμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «δεν είναι μόνο τα αναλώσιμα υλικά (σεντόνια) που λείπουν από τα νοσοκομεία. Είναι και η τροπονίνη, η εξέταση για τη διάγνωση του εμφράγματος».
Το καρδιολογικό περιστατικό που περιγράφει η ΠΕΟΔΗΝ είναι δραματικά αποκαλυπτικό για την εξέλιξη ενός προβλήματος υγείας αλλά και για την εφημερία και την ετοιμότητα μιας δημόσιας μονάδας υγείας.
Η Οδύσσεια ενός εμφραγματία στο ΕΣΥ

Ένας 45χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο από το Δίστομο στα επείγοντα του νοσοκομείου, με καρδιολογικό πρόβλημα. Καρδιολόγος όμως στο νοσοκομείο δεν υπήρχε και εφημέρευε ένας Γενικός Ιατρός. Λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων δεν μπορούσε να γίνει η αιματολογική εξέταση τροπονίνη, δηλαδή πρακτικά δεν ήταν δυνατή η διάγνωση του εμφράγματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!