Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Plaza de la Revolucion: Εδώ θα αποχαιρετήσουν οι Κουβανοί τον Κάστρο
[Πρώτο Θέμα]: Plaza de la Revolucion: Εδώ θα αποχαιρετήσουν οι Κουβανοί τον Κάστρο

[Πρώτο Θέμα]: Plaza de la Revolucion: Εδώ θα αποχαιρετήσουν οι Κουβανοί τον Κάστρο

Μοναδικός Ευρωπαίος αρχηγός κράτους στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Κουβανό ηγέτη ο Αλέξης Τσίπρας, θα εκφωνήσει και επικήδειο – Στις 02:00 (ώρα Ελλάδας) ξεκινά η τελετή
Στην πλατεία της Επανάστασης («Plaza de la Revolucion») θα ξεκινήσει στις 19:00 (τοπική ώρα, 02:00 ώρα Ελλάδος) η τελετή εις μνήμην του ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο, σε ηλικία 90 ετών.
Εκεί, ενώπιον πλήθους Κουβανών, που αναμένεται να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις μνήμης, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα εκφωνήσει επικήδειο , όντας μάλιστα ένας εκ των ελάχιστων ομιλητών, αλλά και ηγετών που έσπευσαν στην Αβάνα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον αμφιλεγόμενο -για πολλούς- ηγέτη της Κούβας.
Η κηδεία θα γίνει την Κυριακή΄στο Σαντιάγκο, μπροστά σε μικρότερο πλήθος ατόμων.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι ο μοναδικός Ευρωπαίος αρχηγός κράτους που θα παραστεί, καθώς οι περισσότερες χώρες στέλνουν δεύτερης και τρίτης σειράς αξιωματούχους. Εξαίρεση είναι οι χώρες της Λατινικής Αμερικής, που έχουν αριστερές κυβερνήσεις. Το AFP γράφει χαρακτηριστικά: «Μόνο ο αριστεριστής Ελληνας πρωθυπουργός θα πάει στην κηδεία από τους Ευρωπαίους ηγέτες».
«Είναι μεγάλη τιμή και συγκίνηση να βρίσκομαι στην Κούβα, διανύοντας χιλιάδες χιλιόμετρα, για να αποτίσω φόρο τιμής σε έναν μεγάλο ηγέτη, που ενέπνευσε όχι μόνο τον κουβανικό λαό και τους λαούς της Λατινικής Αμερικής, αλλά και την επαναστατική φλόγα σε όλον τον κόσμο» ήταν η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα.
«Οι λαοί, όσο μακριά κι αν βρίσκονται, ενώνονται πάνω σε κοινές αξίες και κοινά προτάγματα. Και η αξία της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινωνικής απελευθέρωσης είναι αυτή που ενώνει τους λαούς» τόνισε ο πρωθυπουργός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!