Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Πρώτο Θέμα]: Πισωγύρισμα το νέο σχέδιο για την ανακύκλωση λένε βιομήχανοι και επιμελητήρια
[Πρώτο Θέμα]: Πισωγύρισμα το νέο σχέδιο για την ανακύκλωση λένε βιομήχανοι και επιμελητήρια

[Πρώτο Θέμα]: Πισωγύρισμα το νέο σχέδιο για την ανακύκλωση λένε βιομήχανοι και επιμελητήρια

Μιλούν για υπαρκτό κίνδυνο σοβαρών δυσλειτουργιών -ακόμη και αναστολής δραστηριοτήτων- από τις αλλαγές που φέρνει ο νέος σχεδιασμός
Για πισωγύρισμα της ελληνικής αγοράς ανακύκλωσης, κρατικοποίηση των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης και έλλειμμα διαλόγου στο σχέδιο νόμου που έδωσε πρόσφατα σε δημόσια διαβούλευση το ΥΠΕΝ, κάνουν λόγο οι βιομήχανοι και το εμποροβιομηχανικό επιμελητήριο Ελλάδος.
Ο ΣΕΒ σε πρόσφατη επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Τσιρώνη ζητά να υπάρξει ουσιαστική διαβούλευση πριν την θέσπιση του νόμου και υποστηρίζει ότι υπάρχει ο κίνδυνος σοβαρών δυσλειτουργιών –ακόμη και αναστολής δραστηριοτήτων- από τις αλλαγές που φέρνει ο νέος σχεδιασμός.
Με τις νέες ρυθμίσεις για την ανακύκλωση που υλοποίησε ο ΕΟΑΝ (Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης) και ως τις 11 Νοεμβρίου θα είναι σε δημόσια διαβούλευση αλλάζει πλήρως η λειτουργία των ανώνυμων μη κερδοσκοπικών εταιρειών για την ανακύκλωση, τροποποιώντας το νόμο 2939/2001. Στόχος είναι να υπάρξει καλύτερος και αποτελεσματικότερος έλεγχος των συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης και συγχρόνως τα αποθεματικά τους συνολικού ύψους άνω των 50 εκ. ευρώ που προέρχονται από τις εισφορές μελών, να επιστρέψουν στους δήμους με την ανάπτυξη αντίστοιχων υποδομών, περιορίζοντας στο 10% τα διοικητικά έξοδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!