Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Πήρε τα πάνω της η στερλίνα: Σε υψηλό 8 ημερών
[Πρώτο Θέμα]: Πήρε τα πάνω της η στερλίνα: Σε υψηλό 8 ημερών

[Πρώτο Θέμα]: Πήρε τα πάνω της η στερλίνα: Σε υψηλό 8 ημερών

Η λίρα δεν φάνηκε μέχρι στιγμής να αντιδρά ιδιαίτερα στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και που έδειξαν ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στη Βρετανία επιβραδύνθηκε για τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο
Σε υψηλό οκτώ ημερών ανήλθε σήμερα η στερλίνα, μετά τις χθεσινές δηλώσεις νομικού συμβούλου της βρετανικής κυβέρνησης ότι το κοινοβούλιο θα πρέπει να επικυρώσει την όποια συμφωνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.
Η λίρα δεν φάνηκε μέχρι στιγμής να αντιδρά ιδιαίτερα στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα και που έδειξαν ότι η δημιουργία θέσεων εργασίας στη Βρετανία επιβραδύνθηκε για τους τρεις μήνες έως τον Αύγουστο.
Έχοντας υποχωρήσει σε ιστορικό χαμηλό την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω ανησυχιών ότι η Βρετανία θα μπορούσε να υποστεί ένα «σκληρό» Brexit, στο οποίο η πρόσβαση στην ενιαία αγορά θυσιάζεται για χάρη αυστηρότερων ελέγχων στη μετανάστευση, η σταθμισμένη, με βάση το εξωτερικό εμπόριο, ισοτιμία της στερλίνας αυξήθηκε χθες κατά 1,4% σε υψηλό 11 ημέρων στο 74,7. Σήμερα κινείτο στο 74,6.
Ο δικηγόρος Τζέιμς Ίντι, νομικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης στην εκδίκαση στο Ανώτερο Δικαστήριο της χώρας της υπόθεσης σχετικά με το ποιος έχει το δικαίωμα να εκκινήσει τις διαδικασίες διαζυγίου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε χθες ότι το κοινοβούλιο – και όχι μόνο η κυβερνώσα συντηρητική κυβέρνηση – θα πρέπει «πολύ πιθανόν» να επικυρώσει την όποια συμφωνία για το Brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!