Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Με το περιστέρι της ειρήνης η αφίσα της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων
[Πρώτο Θέμα]: Με το περιστέρι της ειρήνης η αφίσα της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων

[Πρώτο Θέμα]: Με το περιστέρι της ειρήνης η αφίσα της ΠΟΑΣΥ για την εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων

Σε μια προσπάθεια να… εξευμενίσουν την οργή των αντεξουσιαστών
Να… εξευμενίσει τους αναρχικούς που έχουν αντιδράσει σφόδρα στην πρόθεσή της να διοργανώσει στις 29 Ιουνίου ανοιχτή εκδήλωση με θέμα «Ανοιχτές και Ελεύθερες Πόλεις» στην πλατεία Εξαρχείων επιχειρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με την αφίσα που εξέδωσε για την περίσταση.
Στην αφίσα κυριαρχεί ένα λευκό περιστέρι που παραπέμπει στην ειρήνη – αν και στο στόμα του δεν φέρει κλαδί ελιάς – που πετάει έξω από ένα παράθυρο.
Η ΠΟΑΣΥ «συνοδεύει» το περιστέρι με την ρήση του Αριστοτέλη ότι (σ.σ. στη μετάφρασή της) «όπως το σώμα όταν στερηθεί της ψυχής πεθαίνει, έτσι και η πόλη, όταν δεν υπάρχουν νόμοι, καταλύεται».
Η ομοσπονδία των αστυνομικών εξηγεί στην ανακοίνωσή της ότι θέλει να αναδείξει το πρόβλημα με τα «τυφλά» φαινόμενα βίας που στρέφονται κατά πολιτών και αστυνομικών «που τείνουν να γίνουν “θεσμοποιημένη πραγματικότητα” με την ανοχή της επίσημης Πολιτείας, που όμως η κοινωνία ουδέποτε τα αποδέχθηκε παρά του αντιθέτου που ορισμένοι πίστευαν».
Μετά την ανακοίνωση της εκδήλωσης αντεξουσιαστές διακήρυξαν ότι «θα είμαστε όλες και όλοι εκεί… Τα Εξάρχεια θα παραμείνεουν καθαρά από μπάτσους » ενώ τη Δευτέρα στο Indymedia αναρτήθηκε κείμενο με το οποίο καλείται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!