Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Περικυκλώνοντας τη Μοσούλη: Φόβοι για ανθρωπιστική καταστροφή
[Πρώτο Θέμα]: Περικυκλώνοντας τη Μοσούλη: Φόβοι για ανθρωπιστική καταστροφή

[Πρώτο Θέμα]: Περικυκλώνοντας τη Μοσούλη: Φόβοι για ανθρωπιστική καταστροφή

Η μάχη για την ανακατάληψη της πόλης προδιαγράφεται μακρά ενώ 1,5 εκατομμύριο κάτοικοι ζουν ακόμη εκεί - Οι εκτιμήσεις για τον αριθμό των τζιχαντιστών στη Μοσούλη κυμαίνονται από 4 – 8.000
Με τις δυνάμεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους να έχουν περικυκλώσει από διαφορετικά μέτωπα τη Μοσούλη, το σχέδιο ανακατάληψης της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ προχωρά κανονικά και μάλιστα μπροστά από το χρονοδιάγραμμα, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. Την ίδια ώρα,Ευρωπαίος Επίτροπος προειδοποιεί για τον κίνδυνο ροής τζιχαντιστών προς την Ευρώπη εάν πέσει το προπύργιο της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Die Welt», ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας Τζούλιαν Κινγκ, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου:
«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο Βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Ακόμη και ένας μικρός αριθμός τζιχαντιστών αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή», προσθέτει ο Βρετανός Ευρωπαίος επίτροπος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!