Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Περί τα 25 δισ. ευρώ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα
[Πρώτο Θέμα]: Περί τα 25 δισ. ευρώ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

[Πρώτο Θέμα]: Περί τα 25 δισ. ευρώ χρειάζονται οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Η ρευστότητα των επιχειρήσεων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με βάση τα στοιχεία, αφού 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν έχει ικανά λειτουργικά κέρδη για να αποπληρώσει τους τόκους
Σε περίπου 25 δισ. ευρώ ανέρχονται οι ανάγκες χρηματοδότησης των ελληνικών επιχειρήσεων, ενώ την ίδια στιγμή, 1 στις 4 επιχειρήσεις εμφανίζει αρνητικά κεφάλαια κίνησης, σύμφωνα με έρευνα της Grant Thornton.
Η έρευνα με τίτλο «Ελληνική Επιχειρηματικότητα: Οικοδομώντας την Ανάπτυξη», που παρουσιάστηκε χθες στο πλαίσιο της τελετής απονομής των βραβείων «Growth Awards» σε διοργάνωση της Eurobank και της Grant Thornton, εξέτασε 8.000 εταιρείες από 92 κλάδους για την περίοδο 2009-2015.
Η ρευστότητα των επιχειρήσεων αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα, με βάση τα στοιχεία, αφού 1 στις 4 επιχειρήσεις δεν έχει ικανά λειτουργικά κέρδη για να αποπληρώσει τους τόκους.
Ωστόσο, οι μισές από τις εξεταζόμενες επιχειρήσεις εμφάνισαν αύξηση του τζίρου, αν και μόνο το 40% εξ αυτών κατάφερε να τη μετατρέψει σε αύξηση κερδοφορίας.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!