Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Αν Πενζό: Η κρυφή αγαπημένη του Μιτεράν εξηγεί γιατί παρέμεινε «ανύπαρκτη» επί 33 χρόνια
[Πρώτο Θέμα]: Αν Πενζό: Η κρυφή αγαπημένη του Μιτεράν εξηγεί γιατί παρέμεινε «ανύπαρκτη» επί 33 χρόνια

[Πρώτο Θέμα]: Αν Πενζό: Η κρυφή αγαπημένη του Μιτεράν εξηγεί γιατί παρέμεινε «ανύπαρκτη» επί 33 χρόνια

Η γυναίκα που αποτελούσε το μεγαλύτερο μυστικό της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας σπάει τη σιωπή της και μιλά για τη σχέση της με τον γάλλο πρόεδρο
Έχοντας μείνει στη σκιά στη διάρκεια των 33 ετών της σχέσης τους, η κρυφή αγαπημένη του πρώην προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Μιτεράν, η Αν Πενζό, δίνει εξηγήσεις για την «υποταγή» της που την οδήγησε να «αποδεχθεί το απαράδεκτο», σε συνεντεύξεις της που άρχισαν να δημοσιοποιούνται από σήμερα.
Αυτή η πρώην συντηρήτρια μουσείων που μεγάλωσε μια κόρη την οποία έκρυβε για καιρό, την Μαζαρίν, μιλάει «με σεμνότητα, αλλά χωρίς ταμπού» για την κρυφή σχέση της με τον σοσιαλιστή πρόεδρο που πέθανε το 1996, σε μια σειρά συνομιλιών με τον ιστορικό Ζαν-Νοέλ Ζανενέ στον ραδιοσταθμό France Culture.
Απόγονος ενός εκ των έξι στραταρχών της Γαλλίας κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Αν Πενζό υπενθυμίζει στις συνομιλίες αυτές το βάρος που είχαν οι παραδόσεις στις οικογένειες της υψηλής γαλλικής μπουρζουαζίας.
«Ήταν η επαρχία, πολύ αντιδραστική, της δεξιάς, όχι ανεπτυγμένη (…). Πιστεύω πως αυτό μέτρησε πολύ, επειδή καταλάβαινες πολύ καλά αυτό το ζήτημα του καθήκοντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!