Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Πεντάγωνο: Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους άμαχους της Μοσούλης ως «ανθρώπινες ασπίδες»
[Πρώτο Θέμα]: Πεντάγωνο: Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους άμαχους της Μοσούλης ως «ανθρώπινες ασπίδες»

[Πρώτο Θέμα]: Πεντάγωνο: Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν τους άμαχους της Μοσούλης ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Το Ισλαμικό Κράτος τους εμποδίζει τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη εδώ και πολλές εβδομάδες, κρατώντας τους ομήρους
Οι κάτοικοι της Μοσούλης «κρατούνται όμηροι παρά τη θέλησή τους» εντός της πόλης από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, οι οποίοι τους χρησιμοποιούν ως «ανθρώπινες ασπίδες» κατά την επέλαση των ιρακινών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου.
«Αυτό γίνεται εδώ και πολλές εβδομάδες», οι άμαχοι κρατούνται όμηροι στην πόλη «και δεν έχουμε δει την κατάσταση να αλλάζει» μετά την έναρξη των επιχειρήσεων τη Δευτέρα, σημείωσε ο πλοίαρχος Τζεφ Ντέιβις.
«Δεν παρατηρείται μαζική έξοδος αμάχων κι αυτό συμβαίνει διότι τους κρατούν ομήρους με τη βία» υπογράμμισε ο ίδιος.
Η τύχη, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, των 1,5 εκατομμυρίων κατοίκων της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ εγείρει ανησυχίες.
Ο διεθνής συνασπισμός και το Ιράκ έχουν προετοιμαστεί προκειμένου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι να εγκαταλείψουν την πόλη, σχεδιάζοντας να δημιουργήσουν κέντρα υποδοχής και υποδομές για την παροχή βοήθειας.
Όμως οι τζιχαντιστές θα μπορούσαν αντιθέτως να επιχειρήσουν να εμποδίσουν τον πληθυσμό να φύγει, με στόχο να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς με αποτέλεσμα να καταστεί ακόμη δυσκολότερη η κατάληψη της πόλης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!