Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Το Πεκίνο ξαναγράφει την ιστορία και… μεγαλώνει τη διάρκεια του πολέμου Κίνας-Ιαπωνίας!
[Πρώτο Θέμα]: Το Πεκίνο ξαναγράφει την ιστορία και… μεγαλώνει τη διάρκεια του πολέμου Κίνας-Ιαπωνίας!

[Πρώτο Θέμα]: Το Πεκίνο ξαναγράφει την ιστορία και… μεγαλώνει τη διάρκεια του πολέμου Κίνας-Ιαπωνίας!

Η Κινεζική κυβέρνηση διέταξε πριν λίγες μέρες να ξαναγραφούν όλα τα εγχειρίδια ιστορίας, ώστε να αναφέρουν ότι κράτησε 14 χρόνια, από 8 που ήταν η προηγούμενη εκδοχή, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Ιαπωνία
Πόσο κράτησε ο Κινεζοιαπωνικός πόλεμος που ξεκίνησε στη δεκαετία του ‘30; Εξαρτάται είναι η απάντηση, καθώς η Κινεζική κυβέρνηση διέταξε πριν λίγες μέρες να ξαναγραφούν όλα τα εγχειρίδια ιστορίας, ώστε να αναφέρουν ότι κράτησε 14 χρόνια, από 8 που ήταν η προηγούμενη εκδοχή, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την Ιαπωνία.
Στην αρχική κινεζική αφήγηση, αυτός ο πόλεμος είχε ξεκινήσει το 1937 και έληξε το 1945 καθώς “ενσωματώθηκε” στην εξέλιξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Ο “οκτάχρονος πόλεμος αντίστασης στην ιαπωνική επιθετικότητα” όπως ήταν η επίσημη περιγραφή, τώρα, σύμφωνα με διάταγμα του Προέδρου της Κίνας Σι Τζίνπινγκ, μετονομάζεται σε “δεκατετράχρονο” και τα βιβλία θα γράφουν πως ξεκίνησε το 1931.
Η υπόθεση δεν είναι απλή καθώς ο πόλεμος αυτός σκιάζει μέχρι σήμερα τις σχέσεις των δύο χωρών, οι οποίες ιστορικά βρίσκονται σε αντιπαράθεση στην Ασία για πάνω από μια χιλιετία.
Η σφαγή των Κινέζων αμάχων από τους Ιάπωνες στην πόλη Ναντσίνγκ είναι από τα βιαιότερα περιστατικά του 2ου Παγκοσμίου


Οι Κινέζοι είναι εδώ και δεκαετίες εξοργισμένοι με τους Ιάπωνες, καθώς οι τελευταίοι είναι απρόθυμοι να παραδεχθούν τις ευθύνες τους στην αιματοβαμμένη εισβολή τους στην Κίνα στην αυγή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!