Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 13 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Σκόπια και Τίρανα υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους πορεία
[Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Σκόπια και Τίρανα υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους πορεία

[Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Σκόπια και Τίρανα υπονομεύουν την ευρωπαϊκή τους πορεία

Υποψήφια κράτη-μέλη που αμφισβητούν τα σύνορα των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκλείονται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, λέει ο Προκόπης Παυλόπουλος
«Το ευρωπαϊκό κεκτημένο αποκλείει υποψήφια κράτη-μέλη τα οποία αμφισβητούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, το status quo των συνόρων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ΠΓΔΜ, με συνέντευξή του στην εφημερίδα “Politika” του Βελιγραδίου, με αφορμή την επίσημη επίσκεψή του στη Σερβία.
«Προς την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας καθίσταται σαφές ότι όσο επιμένει στην χρησιμοποίηση ονόματος, το οποίο πέραν της προκλητικής παραχάραξης της Ιστορίας αποπνέει αλυτρωτισμό, υπονομεύει την ευρωπαϊκή της προοπτική» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι παραμεμφερές είναι και το μήνυμα της Ελλάδας προς την Αλβανία: «Όταν προβαίνει σε πράξεις, οι οποίες έρχονται σε σαφή αντίθεση προς το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο -όπως π.χ. η πρόσφατη ωμή παραβίαση των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και ιδίως της ιδιοκτησίας- υπονομεύει και εκείνη την ευρωπαϊκή της προοπτική».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στη συνέντευξή του στην “Politika” αναφέρεται στις διαχρονικές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας, ενώ επισημαίνει ότι οι δύο χώρες «έχουν αποδείξει ότι σέβονται και τιμούν τον ιστορικό, κυριολεκτικώς, ρόλο τους για την εμπέδωση της Ειρήνης, της Ασφάλειας και της Διεθνούς Νομιμότητας στα Βαλκάνια».
Ως προς το Κυπριακό, ο κ. Παυλόπουλος, αφού διευκρινίζει ότι αυτό αποτελεί διεθνές και, κυρίως, ευρωπαϊκό ζήτημα, σημειώνει: «επιδιώκουμε, το συντομότερο δυνατό, την δίκαιη και βιώσιμη λύση του».
Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογραμμίζει: «Εμείς, οι Έλληνες, θέλουμε μια Τουρκία δημοκρατική, θέλουμε μια Τουρκία ευημερούσα, μια Τουρκία η οποία να έχει ευρωπαϊκή προοπτική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!