Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης έχει οριστικά καθορίσει τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας
[Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης έχει οριστικά καθορίσει τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

[Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Η Συνθήκη της Λωζάνης έχει οριστικά καθορίσει τα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ελλάδα είναι η «πόρτα» της Τουρκίας προς την Ευρώπη, το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας
«Η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν , με οιαδήποτε εκδοχή, ακόμη και με την πιο καλόπιστη, δυστυχώς υπονομεύει αμέσως ή εμμέσως τόσο τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τις σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας » δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας , Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την αντιφώνησή του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Έδεσσας μια ημέρα μετά τις νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου που προσπάθησε να ξαναχαράξει τα σύνορα .
«Γιατί πρέπει να τονίσω -και το λέω καλόπιστα- ότι εμείς είμαστε εκείνοι, οι οποίοι στηρίξαμε και στηρίζουμε τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία, εμείς επιθυμούμε σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς, η Ελλάδα είναι η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας προς την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
«Το επιθυμούμε αλλά αυτο προϋποθέτει ότι σεβόμαστε και την ιστορία και το Διεθνές Δίκαιο. Και είναι γνωστό ότι η Συνθήκη της Λωζάνης οριστικά και αμετάκλητα έχει καθορίσει τα σύνορα όχι μόνο της Ελλάδας με την Τουρκία αλλά και της Ευρώπης με την Τουρκία γιατί μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ, αφού κατά το ευρωπαϊκό δίκαιο τα σύνορα της ΕΕ είναι τα σύνορα των κρατών – μελών» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!