Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της δεν πρόκειται να «σβήσουν»
[Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της δεν πρόκειται να «σβήσουν»

[Πρώτο Θέμα]: Παυλόπουλος: Η Ελλάδα και ο πολιτισμός της δεν πρόκειται να «σβήσουν»

«Το οφείλουν στο Έθνος των Ελλήνων, στην Ευρώπη και σ’ ολόκληρη την Ανθρωπότητα» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε εκδήλωση του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη»
Την προσφορά του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» στην ανάδειξη του Ελληνικού Πολιτισμού υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 10 ετών από την σύσταση του Ιδρύματος και της έκθεσης των νέων ευρημάτων του Ναυαγίου των Αντικυθήρων.
Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη γενναιόδωρη συμβολή του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη» αναφορικά με τις ενάλιες έρευνες του Ναυαγίου των Αντικυθήρων, υπογραμμίζοντας ότι τα νέα ευρήματα δίνουν σημαντικές πληροφορίες τόσο για το φορτίο του Ναυαγίου όσο και για το ίδιο το Ναυάγιο, ανοίγοντας έτσι νέους δρόμους στην διερεύνηση των παραγόντων και των συνθηκών που οδήγησαν στην πρόκλησή του.
Όπως ανέφερε, ο κ. Παυλόπουλος: «Το πλοίο -ή τα πλοία;- που ναυάγησε στα Αντικύθηρα μετέφερε, μάλλον από την Ρόδο, ένα πολύτιμο φορτίο του Ελληνικού Πολιτισμού στην Ρώμη ή, ίσως, στις Συρακούσες. Και μόνον αυτό αρκεί για να καταδείξει, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, την εμβληματική «μετεκένωση» του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού στην Ρώμη, επέκεινα δε και πάντοτε μέσω του Βυζαντίου, στην Αναγέννηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!