Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Παρέμβαση Ομπάμα: Τα μέτρα λιτότητας επιβράδυναν την ανάπτυξη στην Ευρώπη
[Πρώτο Θέμα]: Παρέμβαση Ομπάμα: Τα μέτρα λιτότητας επιβράδυναν την ανάπτυξη στην Ευρώπη

[Πρώτο Θέμα]: Παρέμβαση Ομπάμα: Τα μέτρα λιτότητας επιβράδυναν την ανάπτυξη στην Ευρώπη

Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές που έχουν ως στόχο τον περιορισμό των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και τη μείωση του χρέους οδήγησαν τελικά σε στασιμότητα και υψηλή ανεργία σε πολλές χώρες
Κριτική στην πολιτική λιτότητας που ακολουθεί η Ευρώπη άσκησε ο πρόεδρος της Αμερικής Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Repubblica επαινώντας παράλληλα το πολιτικό «όραμα» του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.
«Πιστεύω ότι τα μέτρα λιτότητας συνέβαλαν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, προσθέτοντας ότι ο Ματέο Ρέντσι έχει κατανοήσει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις για την αύξηση της παραγωγικότητας και την τόνωση των επενδύσεων.
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές πολιτικές που έχουν ως στόχο τον περιορισμό των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού και τη μείωση του χρέους οδήγησαν τελικά σε στασιμότητα και υψηλή ανεργία σε πολλές χώρες.
«Αυτός είναι ο λόγος που πιστεύω ότι το όραμα και οι φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί ο Ματέο Ρέντσι είναι τόσο σημαντικές».
«Αναγνωρίζει την ανάγκη να υλοποιηθούν για τη διατήρηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και την αύξηση των ευκαιριών για επενδύσεις» πρόσθεσε o Μπαράκ Ομπάμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!