Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
18 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Παρά την πετρελαιοκηλίδα παραμένει το κενό στη νομοθεσία για τις αντιρρυπαντικές εταιρείες
[Πρώτο Θέμα]: Παρά την πετρελαιοκηλίδα παραμένει το κενό στη νομοθεσία για τις αντιρρυπαντικές εταιρείες

[Πρώτο Θέμα]: Παρά την πετρελαιοκηλίδα παραμένει το κενό στη νομοθεσία για τις αντιρρυπαντικές εταιρείες

Δεν έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα για την υλοποίηση του νόμου που αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχουν αναγνωρισμένες εταιρείες που ασχολούνται με την αντιρρύπανση ώστε να έχουν και κυρώσεις αν κάτι πάει στραβά
Ενώ οι πληγές του Σαρωνικού κακοφορμίζουν και πυορροούν εξαιτίας της τεραάστιας οικολογικής καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα , το κενό στη νομοθεσία για τις αντιρρυπαντικές εταιρείες παραμένει. Το νομικό πλαίσιο έχει ρήγματα με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν προϋποθέσεις για τη λειτουργία των εταιρειών.
«Ο νόμος 743/77 για την προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος αναφέρει ότι πρέπει να υπάρχουν αναγνωρισμένες εταιρείες που ασχολούνται με την αντιρρύπανση ώστε να έχουν και κυρώσεις αν κάτι πάει στραβά. Όμως για να ισχύσουν οι προϋποθέσεις μίας τέτοιας εταιρείας θα πρέπει να εκδοθεί Π.Δ. Κάτι το οποίο δεν έχει γίνει» επισημαίνει στο protothema.gr στέλεχος εταιρείας που συμμετέχει στην επιχείρηση αντιρρύπανσης του Σαρωνικού:
«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ανακατεύεται ο καθένας με αυτή την δουλειά, να μην υπάρχουν δουλειές και οι μεγάλες εταιρείες να μην κάνουν τις επενδύσεις που θα ήθελαν» και συνεχίζει:
«Βάσει του Π.Δ. Θα γινόντουσαν υποχρεωτικά και σε τακτικά χρονικά διαστήματα ασκήσεις από τις εταιρείες σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Όμως δεν γίνονται ασκήσεις με το Λιμενικό Σώμα. Επίσης θα έπρεπε ο κάθε Δήμος να είχε σχέδιο εκτάκτου ανάγκης για τέτοιες περιπτώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!