Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Παππάς: Αν τηρηθεί το γράμμα της συμφωνίας θα μπούμε σε νέο κεφάλαιο για την οικονομία
[Πρώτο Θέμα]: Παππάς: Αν τηρηθεί το γράμμα της συμφωνίας θα μπούμε σε νέο κεφάλαιο για την οικονομία

[Πρώτο Θέμα]: Παππάς: Αν τηρηθεί το γράμμα της συμφωνίας θα μπούμε σε νέο κεφάλαιο για την οικονομία

Χαρακτήρισε προσαρμογή στην ανάγκη των καιρών την δημιουργία υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής
Την εκτίμηση ότι στην Ελλάδα δεν λείπει τίποτα καθώς μπαίνει σε μια νέα σελίδα αφού οι δυνατότητες ανάκαμψης έχουν διαφανεί, εξέφρασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Όπως τόνισε «υπάρχει μια συμφωνία που φαίνεται ότι αποδίδει» προσθέτοντας ότι «αν τηρηθούν το γράμμα και το πνεύμα της συμφωνίας του Ιουλίου του 2015 θα μπούμε οριστικά σε ενα κεφάλαιο για την ελληνική οικονομία».
Μιλώντας για την ίδρυση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής την χαρακτήρισε προσαρμογή στην ανάγκη των καιρών.
«Το γεγονός οτι το ελληνικό ΑΕΠ έχει προοπτικές ανάκαμψης είναι εξαιτίας και των υποδομών. Είναι σημαντικός κλάδος της οικονομίας που παράγει καινοτομία, δεν ερχόμαστε εδω να ανακαλύψουμε την Αμερική. όταν λέμε οτι η Ελλάδα πρέπει να χρημοποιησει ανάπτυξη αυτού του κλάδου» συμπλήρωσε ο κ. Παππάς.
Έκανε λόγο, επίσης, ότι η Ελλάδα εχει συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της γεωγραφικής στρατηγικής της θέση κι αν θέλει να το εκμεταλλευτεί πρέπει να εστιάσει στις υποδομές.
Τόνισε, τέλος, ότι καμία κοινωνική τάξη δεν πρέπει να μένει έξω από τα οφειλή της ψηφιακής οικονομίας χαράσσοντας έναν ορίζοντα μέχρι το 2021 για την ανάπτυξη της πληροφορικής και της ψηφιακής οικονομίας ώστε «να φτιάξουμε ενα συνολικό περιβάλλον για τις νεοφυείς επιχειρήσεις στον κλάδο αυτό».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!