Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Πρώτο Θέμα]: Ο Παπαδημητρίου πήρε πίσω «φωτογραφική» διάταξη για επιχειρηματίες με… μαϊμού δικαιολογητικά
[Πρώτο Θέμα]: Ο Παπαδημητρίου πήρε πίσω «φωτογραφική» διάταξη για επιχειρηματίες με… μαϊμού δικαιολογητικά

[Πρώτο Θέμα]: Ο Παπαδημητρίου πήρε πίσω «φωτογραφική» διάταξη για επιχειρηματίες με… μαϊμού δικαιολογητικά

Σύμφωνα με τους Χρήστο Σταϊκούρα (ΝΔ) και Γιώργο Αμυρά (Ποτάμι), πρόκειται για άρθρο που ευνοεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι εντάχθηκαν σε επενδυτικά σχέδια με πλαστά ή ψευδή δικαιολογητικά
Επεισοδιακή ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική εμφάνιση του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, καθώς αναγκάστηκε σε απόσυρση άρθρου του πολυνομοσχεδίου που εισηγείται, έπειτα από σφοδρότατες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.
Πρόκειται για το άρθρο 19, το οποίο, σύμφωνα με τους Χρήστο Σταϊκούρα (ΝΔ) και Γιώργο Αμυρά (Ποτάμι), είναι «φωτογραφική» διάταξη που ευνοεί συγκεκριμένους επιχειρηματίες, οι οποίοι εντάχθηκαν σε επενδυτικά σχέδια με πλαστά ή ψευδή δικαιολογητικά.
Οι βουλευτές εξήγησαν ότι μέχρι σήμερα η διαπίστωση πλαστών δικαιολογητικών σήμαινε απένταξη του έργου από τον επενδυτικό νόμο και επιστροφή των ποσών που είχαν δοθεί από το δημόσιο ως ενίσχυση. Προσέθεσαν όμως ότι με τη νέα διάταξη προβλέπεται πως, αν στο μεσοδιάστημα τα πλαστά δικαιολογητικά έχουν καλυφθεί με νόμιμο τρόπο, τότε ούτε το έργο απεντάσσεται από τον επενδυτικό νόμο, ούτε επιστρέφεται το σύνολο της ενίσχυσης -απλώς παρακρατείται μέρος της ενίσχυσης τουλάχιστον στο 10%.
«Πρόκειται για χαριστική ρύθμιση. Είναι δυνατόν η απάτη κατά του Δημοσίου με προσκόμιση ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων να ανταμειφθεί από την Πολιτεία, αντί να σταλεί στον εισαγγελέα; Ξέρετε πόσες αιτήσεις έχουν απορριφθεί για πλαστά δικαιολογητικά; Πείτε μας ποιον ή ποιους αφορά η ρύθμιση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταϊκούρας, ζητώντας την απόσυρση του άρθρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!