Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τα καρδιαγγειακά νοσήματα
[Πρώτο Θέμα]: Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τα καρδιαγγειακά νοσήματα

[Πρώτο Θέμα]: Πανελλήνιο συνέδριο με θέμα τα καρδιαγγειακά νοσήματα

Τα καρδιαγγειακά  νοσήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου στην Ευρώπη προκαλώντας σημαντική αναπηρία λόγω συμπτωμάτων στους ασθενείς
Στη βαριά επίπτωση των καρδιαγγειακών νοσημάτων αλλά και την τεράστια αξία της πρόληψης θα επικεντρωθούν οι ειδικοί στο πλαίσιο του 37ου Πανελληνίου Καρδιολογικού Συνεδρίου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) που αρχίζει τις εργασίες του την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα.
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν την 1η αιτία θανάτου στην Ευρώπη προκαλώντας σημαντική αναπηρία λόγω συμπτωμάτων στους ασθενείς. Οι καρδιακές παθήσεις και τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια μαζί σχετίζονται με το 40% όλων των θανάτων στην Ευρωπαϊκή ένωση. Η πιο συχνή από τις καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η στεφανιαία νόσος και η πιο σοβαρή εκδήλωση το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
«Μέχρι το 2030 το 40% των Ευρωπαίων θα υποφέρει από κάποια μορφή καρδιαγγειακής νόσου παρά την αύξηση του προσδόκιμου ζωής» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΚΕ, κ. Στέφανος Φούσας, σε συνέντευξη τύπου την Τρίτη με την ευκαιρία του εφετινού συνεδρίου.
Είναι σημαντικό και κρίσιμο να γνωρίζει κάθε πολίτης πως θα θωρακίσει την καρδιοαγγειακή του υγεία, πρόσθεσε ο ειδικός.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!