Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Τα «παγωμένα» malls που αναμένουν τις υπογραφές του Υπουργού Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας
[Πρώτο Θέμα]: Τα «παγωμένα» malls που αναμένουν τις υπογραφές του Υπουργού Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας

[Πρώτο Θέμα]: Τα «παγωμένα» malls που αναμένουν τις υπογραφές του Υπουργού Περιβάλλοντος και της Περιφέρειας

H προσφορά εμπορικών κέντρων στη χώρα μας παραμένει μικρή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές
Εν μέσω κρίσης, τα υφιστάμενα malls εμφανίζονται περισσότερο ανθεκτικά σε σχέση με την πορεία της υπόλοιπης αγοράς λιανικής με ένα τζίρο καταστημάτων που ξεπερνά, σε ετήσια βάση, τα 2 δισ. ευρώ και προοπτικές ανάπτυξης μεγάλες, καθώς η προσφορά εμπορικών κέντρων στη χώρα μας παραμένει μικρή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές.
Παρόλα αυτά, μεγάλες αναβολές σε σημαντικά project, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις υπουργείων και αρμόδιων υπηρεσιών, και καθυστερήσεις για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών, στέκονται τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου στην ελληνική αγορά, στερώντας από την οικονομία της χώρα σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια.
Ο νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης και συγκεκριμένα η αντικατάσταση των κυρίων Π. Σκουρλέτη και Γ. Τσιρώνη και η τοποθέτηση των κυρίων Γ. Σταθάκη και Σ. Φάμελλου στο τιμόνι του Υπουργείου Περιβάλλοντος, έχει δημιουργήσει μεγαλύτερη αισιοδοξία σε μερίδα της αγοράς για μεταστροφή του μέχρι τώρα κλίματος. Συγκεκριμένα η ανάληψη, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, των αρμοδιοτήτων για το χωρικό σχεδιασμό και την πολεοδομία, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμη για τις παγωμένες επενδύσεις.
Τα «παγωμένα» project

Εν αναμονή μιας νέας επανεκκίνησης βρίσκονται, λοιπόν, μπλοκαρισμένες επενδύσεις, όπως αυτή του project Academy Gardens, της εταιρείας Artume, η οποία μετά την θετική απόφαση του ΚΑΣ σχετικά με το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος του εμπορικού κέντρου, αναμένει την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος από τον κ. Σταθάκη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!