Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Η ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα δάνεια» – Εντείνει τις πιέσεις η ΤτΕ
[Πρώτο Θέμα]: Η ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα δάνεια» – Εντείνει τις πιέσεις η ΤτΕ

[Πρώτο Θέμα]: Η ώρα της αλήθειας για τα «κόκκινα δάνεια» – Εντείνει τις πιέσεις η ΤτΕ

Στη δημοσιότητα σήμερα τα πρώτα στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του στόχου μείωσης τους – Τι θα αναφέρουν – Ενίσχυση του πλαισίου αντιμετώπισης των ζητά η Κεντρική Τράπεζα και προωθεί μεταξύ άλλων τη σύσταση δευτερογενούς αγοράς
Ελαφρά μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών στα τελευταία δύο τρίμηνα θα καταγράφουν τα πρώτα επίσημα στοιχεία που αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα η ΤτΕ αναφορικά με την πορεία εκτέλεσης του στόχου μείωσης των NPEs κατά 40% (41 δισ ευρώ) ως το τέλος του 2019. Την ίδια ώρα η Κεντρική Τράπεζα θα καλεί τις τράπεζες να επιταχύνουν τις ρυθμίσεις δανείων και την κυβέρνηση να «κουμπώσει» γρήγορα το «θεσμικό πλαίσιο» ώστε να ξεκινήσει η ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σημειώνεται πως με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ, στο τέλος του α΄ τριμήνου 2016, τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα έφθασαν στο 45% και σε απόλυτα μεγέθη τα 108,6 δισ. ευρώ. Στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το ποσοστό μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων έφτανε το 67%, στα στεγαστικά το 42% και στα καταναλωτικά το 55%.
Ήδη απο χθες στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας φρόντισε να δώσει το στίγμα για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!