Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Ο ΟΠΕΚ μείωσε τις τιμές του πετρελαίου – Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει
[Πρώτο Θέμα]: Ο ΟΠΕΚ μείωσε τις τιμές του πετρελαίου – Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει

[Πρώτο Θέμα]: Ο ΟΠΕΚ μείωσε τις τιμές του πετρελαίου – Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον Περσικό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένου του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ, συμφώνησαν να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων - Το Ιράν και το Ιράκ έχουν θυσιάσει λιγότερα
Ο ΟΠΕΚ κατέληξε χθες σε μια συμφωνία, η οποία, εάν εφαρμοστεί σωστά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση της υπερβάλλουσας προσφοράς πετρελαίου στην αγορά που έχει καταποντίσει τις τιμές τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Ωστόσο, η συμφωνία ενέχει κάποιο κόστος και κάποια μέλη του καρτέλ θα πληρώσουν μεγαλύτερο τίμημα από άλλα, επισημαίνει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.
Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της στον Περσικό Κόλπο, συμπεριλαμβανομένου του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ, συμφώνησαν να επωμιστούν το μεγαλύτερο μέρος των μειώσεων. Ωστόσο, βασίζονται σε μια γρήγορη ανάκαμψη στις τιμές για να διασφαλίσουν ότι δεν θα χάσουν έσοδα ή μερίδιο αγοράς από άλλους παραγωγούς.
Το Ιράν και το Ιράκ έχουν θυσιάσει λιγότερα. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν τις περιορισμένες παραχωρήσεις που έκαναν για να επιτευχθεί η συμφωνία κυρίως προσχηματικά, τεχνικού χαρακτήρα μέτρα με στόχο να κατευνάσουν τους Σαουδάραβες.
Άλλα μέλη, από τη Βενεζουέλα έως την Ανγκόλα, που συμφώνησαν να μειώσουν μέρος της παραγωγής τους, δεν έχουν καλό ιστορικό σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωσή τους με συμφωνίες του παρελθόντος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!