Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Πρώτο Θέμα]: Ομάδα εργασίας Λευκωσίας – Δουβλίνου για μελέτη των επιπτώσεων του Brexit
[Πρώτο Θέμα]: Ομάδα εργασίας Λευκωσίας – Δουβλίνου για μελέτη των επιπτώσεων του Brexit

[Πρώτο Θέμα]: Ομάδα εργασίας Λευκωσίας – Δουβλίνου για μελέτη των επιπτώσεων του Brexit

Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε σήμερα με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κέννι, στο Δουβλίνο
Κύπρος και Ιρλανδία αποφάσισαν τη σύσταση Ομάδας Εργασίας για να μελετήσουν τις επιπτώσεις στις δύο χώρες από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, είπε απόψε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Ιρλανδό Πρωθυπουργό Έντα Κέννι, στο Δουβλίνο.
Σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη έγινε «μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση», που αντανακλά και το υψηλό επίπεδο των σχέσεων ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και την Ιρλανδία, αλλά και τις πολύ φιλικές σχέσεις ανάμεσα στον Κύπριο πρόεδρο και τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.
Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκε το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις. Όπως γνωρίζετε, ανέφερε, υπάρχει διαχρονικά ενδιαφέρον από την Ιρλανδία για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Η Ιρλανδία βρίσκεται στην Κύπρο με συμμετοχή στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ από το 1964.
«Την ίδια στιγμή, οι εξελίξεις στο Κυπριακό καθιστούν αναγκαία τη συζήτηση σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – είναι μια πρωτοβουλία του Νίκου Αναστασιάδη να ενημερώνει συνεχώς τα μέλη του συμβουλίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο αξιοποίησε την ευκαιρία για να ενημερώσει τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!