Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Πρώτο Θέμα]: Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!
[Πρώτο Θέμα]: Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!

[Πρώτο Θέμα]: Ολλανδία: Μούμια-κροκόδειλος έκρυβε μέσα της 50 μικρά κροκοδειλάκια!

Μετά από νέα σκαναρίσματα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης από το λείψανο του τρίμετρου κροκόδειλου βγήκε στην επιφάνεια αυτό το περίεργο μυστικό, το οποίο παρέμενε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια
Μια αιγυπτιακή μούμια-κροκόδειλος που φυλάσσεται στο Ολλανδικό Εθνικό Μουσείο Αρχαιοτήτων βρέθηκε να περιέχει 50 τυλιγμένα μικρά κροκοδειλάκια μέσα της.
Μετά από νέα σκαναρίσματα υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης από το λείψανο του τρίμετρου κροκόδειλου βγήκε στην επιφάνεια αυτό το περίεργο μυστικό, το οποίο παρέμενε καλά κρυμμένο για περισσότερα από 2 χιλιάδες χρόνια.
Όμως αυτή δεν ήταν η μοναδική ανακάλυψη: Οι επιστήμονες που είχαν αναλάβει την έρευνα διαπίστωσαν ότι η μούμια ήταν στην πραγματικότητα δύο ανήλικα ερπετά τα οποία είχαν τυλιχθεί μαζί ώστε να φαίνεται σαν ένα μεγάλο.
Η ασυνήθιστη ανακάλυψη έγινε όταν τρισδιάστατες ακτίνες Χ επέτρεψαν στους επισκέπτες της Αιγυπτιακής πτέρυγας του Μουσείου να πραγματοποιήσουν μια εικονική αυτοψία. «Δεν περιμέναμε είναι η αλήθεια κάποια νέα ανακάλυψη στο συγκεκριμένο έκθεμα. Ήταν μεγάλη έκπληξη για μας να δούμε ότι υπήρχαν μέσα τόσα πολλά κροκοδειλάκια» τόνισε ο έφορος του Μουσείου.
Οι Αιγυπτιολόγοι του Μουσείου θεωρούν ότι οι κροκόδειλοι διαφορετικών ηλικιών μουμιοποιούνταν μαζί για να αναπαραστήσουν την αρχαία αντίληψη για αναγέννηση και τη ζωή μετά θάνατον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!