Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Πρώτο Θέμα]: Ντοκουμέντο: Η επιστολή του ESM με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
[Πρώτο Θέμα]: Ντοκουμέντο: Η επιστολή του ESM με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

[Πρώτο Θέμα]: Ντοκουμέντο: Η επιστολή του ESM με τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Η πρόταση περιλαμβάνει «πάγωμα» των κυμαινόμενων επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης, χρήση swap και άρση προστίμων – Δεν αναφέρεται αν θα ζητηθούν περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα από την Ελλάδα ως αντάλλαγμα
«Πάγωμα» των κυμαινόμενων επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου ωρίμανσης, χρήση swap και άρση προστίμων είναι ορισμένα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που προτείνει ο ESM.
Το protothema.gr δημοσιεύει την εξασέλιδη πρόταση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας η οποία δεν έχει γίνει ακομα αποδεκτή από τους υπουργούς της Ευρωζώνης αλλά θα παρουσιαστεί στο Εurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.
Επιπροσθέτως, το απόρρητο έγγραφο δεν αναφέρει αν θα ζητηθούν περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα από την Ελλάδα ως αντάλλαγμα και ποια θα είναι αυτά.
Με την εφαρμογή των προτάσεων του ESM, εκτιμάται ότι έως το 2060 ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 21,8 ποσοστιαίες μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των επίσημων εκτιμήσεων της Ευρωζώνης το χρέος θα φθάσει, το 2060, στο 104,9% του ΑΕΠ.
Την ύπαρξη του κειμένου με ημερομηνία 25 Νοεμβρίουείχε αποκαλύψει χθες η Wall Street Journal χωρίς ωστόσο να δημοσιεύσει το επίμαχο έγγραφο.

Ο εκπρόσωπος του Μηχανισμού μιλώντας στην αμερικανική εφημερίδα τόνισε πως πρόκειται για «έγγραφο εργασίας του ESM το οποίο δεν έχει ακόμα υιοθετηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε -Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!